Zo maak je de perfecte salade in 5 stappen

Salades, we zijn er dol op! In de avond, als lunch of zelfs gewoon tussendoor. Waar denk jij vooral aan als je het woord salade hoort? Vooral heel veel groen? Dan zit je al goed met de basis, maar met dit stappenplan maak je elke keer een nieuwe, maar heerlijke salade!

1. De basis

Green is altijd goed! Je kunt kiezen uit verschillende bladgroenten. Denk hierbij aan: spinazie, boerenkool, verschillende soorten sla, snijbiet, rucola, kool en kiemen. Combineren mag natuurlijk altijd. Hoe meer groen, hoe beter.

2. Voeg een bite toe

Iets knapperigs is altijd een goede optie. Hierdoor krijg je meer structuren in je salade en is elke hap een verrassing. Je smaakpapillen zullen niet weten wat ze overkomt. Denk bij een bite aan rauwe paprika, komkommer en wortel. Maar ga ook eens voor een zoete optie zoals stukjes appel of een peer.

3. Go for something soft

Als tegenhanger van stap twee. Hierdoor krijg je een mooie mix van texturen in je salade. Laag voor laag bouw je de salade als het ware op. Ga bijvoorbeeld voor gekookte of gestoomde zoete aardappel, romige avocado of sappige tomaat.

4. Verrassing, iets onverwachts

Om een echte smaakexplosie te krijgen, is een onverwacht ingrediënt altijd goed. En wat bedoelen we met onverwacht? Nou wij denken dan vooral aan hummus, falafel, linzen, kruiden of gedroogd fruit.
Ben je nog op zoek naar een lekker recept voor hummus? Het basisrecept en nog drie smaakvarianten vind je hier. Denk dan vooral aan zoete aardappel, pittige paprika en bieten hummus.

5. De dressing

Je kunt natuurlijk een dressing uit de supermarkt gebruiken, maar een homemade dressing smaakt zo veel beter! Wij gaan zelf bijvoorbeeld voor balsamico-dressing voor een hartige smaak of juist een mango-dressing voor een zoete twist. (PS: onze eigen dressing vind je ook in de zomereditie van Your 50 Days of Green Happiness! En ook in het nieuwe winterboek hebben we onze favoriete dressings voor je op een rijtje gezet.)

Met deze stappen kun je eindeloos variëren en de lekkerste salades op tafel zetten. Wat is jouw favo saladecombi? We zijn benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!