Zo kom je van die winterdip af

Zo kom je van die winterdip af

De winter kan soms zwaar zijn. Het is snel donker en het regent veel dus je zit veel binnen. Met als resultaat dat je een winterdip hebt. Hoe kom je daar nou vanaf?

  1. Ga toch naar buiten

Raap al je moed bij elkaar, kleed je dik aan en ga naar buiten. Maak een wandeling door het park, het bos of over het strand. Warm daarna op met een flinke kop thee. Maak hier een gewoonte van, zorg dat je niet binnen blijft hangen door dat gure weer.

  1. Pas je aan

Het is winter, dus dat betekent dat je even geen aardbeien kunt eten en terrasjes kunt pakken met je beste vrienden. Pas je aan aan het weer. Slaap langer, eet vaker een zelfgemaakt soepje, lees een boek op de bank of bij het haardvuur, organiseer een dikke-truien-diner met je vrienden of ga schaatsen op de lokale schaatsbaan.

  1. Lichttherapie

Tegenwoordig zijn er tal van lampen en zelfs brillen die je kunnen voorzien van lichttherapie, een vorm van therapie die voor veel mensen goed werkt. Begin je dag elke dag met 20-30 min lichttherapie en die winterdipje zou zomaar als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.

  1. Noem op wat je allemaal leuk vindt aan de winter

Dikke sokken, dekentjes op de bank, (soja)kaarsjes, pompoen en rode bieten all day everyday, schaatsen, liters thee: de winter heeft zo zijn positieve kanten.

  1. Let op je omega-3 en vitamine D

Zorg dat je voldoende omega-3 en vitamine D binnenkrijgt uit voeding en een goed (plantaardig) voedingssupplement.

  1. Zoek hulp

Als je dipje een depressie wordt is het verstandig om hulp in te schakelen van experts.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!