Wist je vast nog niet: condooms zijn vaak niet vegan

Wat zit er in dan?

Condooms bevatten vaak dierlijke stoffen bevatten. Huh? Waarom, vraag je je nu misschien af. Wij zochten uit wat er dan in zit en of er ook alternatieven zijn!

Anticonceptie kan soms een hele studie worden. Want seks vinden we te gek, troep in ons lichaam iets minder. Nu zijn er verschillende methodes voor veilige seks en het gebruiken van condooms is daar één van. Maar wist je dat condooms heel vaak heel vaak helemaal niet vegan zijn?

Zuivel in condooms

Hoe dat kan? Aan de latex wordt vaak caseïne toegevoegd, wat een bijproduct is van zuivel. Naast dat je daar hartstikke allergisch voor kunt zijn, is het dus ook nog eens een dierlijk product.

Grijp nu niet direct naar een andere methode, in de meeste anticonceptiepillen zit gelatine (wat wordt gemaakt van slachtafval van varkens). Thanks but no thanks. Je kunt namelijk nog steeds gewoon condooms gebruiken. Vegan condooms.

Vegan condooms!

Yep, je hebt het goed gelezen. Er bestaan vegan condooms! Van verschillende merken, in verschillende maten, kleuren en smaken. En zelfs in unicorn-verpakking. Helemaal vrij van dierlijke ingrediënten en vaak ook nog vrij van parabenen, gluten, petrochemie en toegevoegde chemicaliën. Hoe ze dat doen? Met distelextract, bijvoorbeeld. Of met ecologisch natuurlatex.

Welke merken condooms je dan bijvoorbeeld moet hebben? De volgende merken bieden vegan condooms aan en zijn verkrijgbaar bij bijv de Condomerie:

  • Glyde
  • Einhorn
  • Profil
  • ESP
  • Fair Squared
  • Size

You’re welcome and have fun!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!