Waarom wij alleen nog maar gefilterd water drinken

Waarom wij alleen nog maar gefilterd water drinken

Wist je dat dít allemaal in ons kraanwater zit?

Nederland heeft het schoonste kraanwater. Dat is wat je vaak hoort toch? En toegegeven: wij kunnen hier uit de kraan drinken. Ee luxe die ze op heel veel plekken ter wereld absoluut niet hebben.

Veilig kraanwater?

Tuurlijk: ons kraanwater wordt uitbundig getest op schadelijke stoffen. Maar ondanks de hoge eisen komt er nog steeds veel wél in ons drinkwater. Lage concentraties, dat wel. Maar in ons kraanwater vind je alsnog chemicaliën, olie, herbiciden, pesticiden, drugs en geneesmiddelen. Voornamelijk geneesmiddelen zoals de pil waarvan er lage concentraties in ons drinkwater zitten kunnen onze hormoonhuishouding verstoren.

Ach, die lage concentraties!

Een lage concentratie maakt toch helemaal niet zoveel uit, zou je denken? Daar denken ze in de Tweede Kamer anders over [https://nos.nl/artikel/2137102-grondwater-besmet-met-bestrijdingsmiddelen.html]. Daarnaast is er onderzoek geweest bij vissen en daaruit kwam dat ze allerlei afwijkend gedrag en mutaties vertoonden bij de restanten van de pil. Ook wordt er gesproken over het negatieve effect van de constante lichte aanwezigheid van oestrogeen op de huishouding van mannen. Als je dus bezig bent met je gezondheid en waarde hecht aan pure voeding, hecht je waarschijnlijk ook waarde aan water zónder restjes geneesmiddelen, antibiotica en pesticiden. Wij in elk geval wel.

De juiste waterfilter

Bij ons op kantoor drinken we alleen nog maar water dat gefilterd is. Er zijn nogal wat type waterfilters op de markt. Veel maken gebruik van een systeem met metalen, waardoor er alsnog zware metalen in ons water terechtkomen. Mineraal bronwater ontstaat doordat regenwater langzaam door diverse bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op en komt het in contact met het aardmagnetische veld. En dat is dan ook precies hoe onze filter, van Aqualine, werkt. Deze filter zuivert het water doordat het langs 4 lagen gaat:

1e laag
Hoogwaardig, met zilver geïmpregneerde, actieve koolstof type 30X60 met een hoge opname.

2e laag
Zeoliet balletjes. Milieu vriendelijke balletjes met een hoge adsorptiewaarde, filtert chloorverbindingen zoals trihalomethaan uit het water en diverse zware metalen, maakt het water zachter.

3e laag
Silica en combi balletjes. De balletjes zijn een combinatie van diverse stoffen waaronder Toermalijn, Zeoliet en Kaolien. Ze hebben een redox functie en een anti bacteriologische werking.

4e laag
Illite combi balletjes. Geven een ver infrarood frequentie af van 9,36 micrometer. Deze frequentie trilt in dezelfde frequentie als het menselijk lichaam. Hierdoor worden cellen geactiveerd, de micro bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt toe. Ze verzachten het water naar een pH van ongeveer 7,5. Verder hebben ze ook een anti bacteriologische werking.

Daarnaast kun je bij deze filters kiezen voor een ringvormige filter die je water ook nog eens alkalisch maakt. De inhoud van deze ring bestaat uit magnetietballetjes, toermalijnballetjes, alkalische balletjes en magnesiumballetjes.

Onze ervaring

Doordat het water door al deze lagen gefilterd wordt, haalt het chemicaliën, zware metalen, chloor, pesticiden, hormoon- en medicijnresten uit het water. Hier op kantoor proeven we het verschil tussen gefilterd en niet-gefilterd water direct. Het gefilterde water is veel zachter. Daarnaast zijn er veel mensen die minder gezondheidsklachten ervaren sinds ze gefilterd water drinken. Benieuwd naar zo’n filter? Wij gebruiken de Aqualine met alkalische filter en vanaf januari is de nieuwste Aqualine van glas(!) verkrijgbaar via Tradeline.nl. Meer weten over waterfilters? Check dan TradeLine.nl

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hi Tessa,
    Ben me ook aan het inlezen op waterfilters. Kom zo’n beetje uit op Aqualine en Berkey als grootsten, maar bv. ook Zero en Aquatru. Ik zie door de bomen het bos niet meer; wat is nou werkelijk wat een waterfilter wel en niet moet doen, wat is het beste voor je gezondheid?! Hoe ben jij begonnen met inlezen en onderscheiden welke info tot je te nemen, en welke te laten?
    Groetjes, Anne

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!