Waarom het een goed idee is om zo nu en dan een massage te krijgen

Spa and wellness. Natural massage stones ..Spa treatment

Een cadeautje voor je lijf, noem ik (Gabriëlle) het zelf altijd: een massage. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik in Thailand, waar je op elke hoek wel een massage kunt krijgen. Iets waar ik dankbaar gebruik van maak. Maar waarom is een massage toch zo goed voor je?

1. Een massage verbetert de bloedcirculatie

Doordat je lichaam en spieren gemasseerd worden, bevordert de energiestroming in je lijf en kunnen je spieren en organen makkelijker afvalstoffen afvoeren. De bloedcirculatie bevordert, waardoor alles in je lijf meer zuurstof krijgt.

2. De kans is groot dat je ontspannen raakt

Hoe vaak ik wel niet in slaap ben gevallen tijdens een massage! Een massage heeft op veel mensen een kalmerend en ontspannen effect. Dat komt doordat zo’n massage de aanmaak van serotonine (gelukshormoon) en oxytocine (knuffelhormoon) bevordert én het stresshormoon cortisol verlaagt.

3. Helpt tegen spierspanning

Heb je veel last van je schouders en nek doordat je veel achter een computer zit? Een goede masseur lost die spierknopen op en kneedt blokkades los.

4. Kan je immuunsysteem en weerstand verbeteren

Het schijnt zo te zijn dat na een massage, de hoeveelheid witte bloedcellen in je bloed verhoogd is. Witte bloedcellen zijn ‘vechters’, ze vechten tegen infecties en virussen. Een massage kan dus je weerstand verbeteren.

5. Je valt waarschijnlijk sneller in slaap

Dat heeft te maken met het gelukshormoon waar ik het eerder over had: serotonine. Serotonine kan ervoor zorgen dat je dieper slaapt. Als je gemasseerd wordt vlak voor je gaat slapen, is de kans daarnaast groot dat je heel erg ontspannen bent en dus zo sneller in slaap valt.

Massage, anyone?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!