Waarom een groene en gezonde werkplek belangrijk is

Wist je dat wij Nederlanders gemiddeld 90.000 uur werken in ons leven?

Dat zijn aardig wat uurtjes toch? Als we al die werkuren nou in optimale en vitale omstandigheden uitvoeren zou het ons leven een stuk makkelijker maken. We zouden in ieder geval een stuk minder fysieke en mentale klachten hebben.

Helaas is dat niet zo, we staren urenlang naar beeldschermen, zitten heel veel stil en ook nog eens in de verkeerde houding en grijpen naar ongezonde snacks als we cravings hebben. Ook ontspanning is een dingetje, we ervaren steeds meer stress. Dan nog niet eens over onze werkomgeving gesproken, dat is vaak een afgesloten ruimte met weinig frisse lucht.

Dat klinkt wel erg negatief he? Dat is ook zo, maar het is wel een reality check.


Je hebt niet overal invloed op, maar hier op wél

Soms moet je eerst even de aandacht vragen met een shocking feitje om echt de urgentie aan te duiden 😉 Zoals in ons geval die 90.000 uren. 90.000 uur waarin je werk doet wat je soms energie geeft, maar wat soms ook energie vreet. Werk wat je stress oplevert, maar wat je in je vrije tijd soms ook moeilijk los kunt laten.

Je hebt in het leven niet overal invloed op, dat weten we allemaal. Gelukkig heb je wél tot op bepaalde hoogte invloed op jouw werkomstandigheden. Het liefst spendeer je die 90.000 werkuren natuurlijk op een gezonde en inspirerende plek waar jij je vitaal voelt, waar jouw ontwikkeling centraal staat en waar je voelt dat je gewaardeerd wordt.

Jij verdiend het om te werken op een plek waar je optimaal kunt presteren. Bedrijven gaan vaak reactief te werk als het om vitaliteit gaat in plaats van pro-actief.

Kijk bijvoorbeeld naar werkstress: als mensen een burnout krijgen worden ze begeleidt, maar er wordt weinig aandacht besteed aan het voorkomen van werkstress, voordat iemand een burnout heeft.


Hoe creëer je die fijne groene werkplek?

Ben je benieuwd hoe je die groene en gezonde werkplek kunt creëren? Lees dan dit artikel. Aan de hand van 6 makkelijke tips kun jij die ultieme werkomgeving creëren. Je collega’s zullen je dankbaar zijn!

Dit artikel is geschreven door Zoï Dieters, de oprichtster van The Greenspiration. The Greenspiration adviseert en inspireert bedrijven om een groene en gezonde werkplek te creëren. Wij geven op maat gemaakt advies wat aansluit bij de bedrijfscultuur, visie en doelen. Zodat jouw bedrijf een inspirerende plek wordt waar gezondheid, groen en vitaliteit centraal staan.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!