Twee recepten voor zoete trek na het avondeten

Na het avondeten niets meer eten, is dat ook jouw goede voornemen? Te laat in de avond nog van alles naar binnen werken helpt inderdaad niet echt mee om op een gezond gewicht te blijven. Als je vlak voordat je gaat slapen nog eet, is jouw lichaam meer bezig met het verteren dan het klaarmaken om te rusten. Hoe meer energie er ’s nachts nog naar je vertering moet, hoe minder er overblijft voor het herstellen en schoonmaken van je lichaam! En dat gaat dus niet alleen ten koste van je slanke lijf, maar ook van je beauty. Want ho maar dat je lichaam tijd heeft om je haar te laten groeien of je rimpels weg te werken!

Maar wat als je nog hebt gesport en trek hebt, pas heel laat gaat slapen of gewoon ontzettend zin hebt in iets zoet en warms? (En een kop thee echt niet genoeg is?) Zoals we wel vaker uitleggen is fruit vlak na het eten niet zo slim, aangezien dit veel sneller verteert dan je avondmaaltijd. En daar kun je een opgeblazen gevoel van krijgen of het kan winderigheid veroorzaken. Niet echt aantrekkelijk als je vervolgens naast je vriend/man in bed ligt…

Wat kun je dan wel eten? Wij geven twee beauty-recepten die jouw zoete cravings stillen én ondertussen aan het herstel van je lichaam werken. Perfect dus ook voor na een workout!

Beauty Chia Delight

Chiazaadjes zitten vol met antioxidanten, vitamines, mineralen, vezels en ze bevatten de perfecte balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Zin in chocola? Vervang het vanillepoeder door ½ eetlepel cacaopoeder!

Mix 2 eetlepels chiazaadjes met 150 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk) in een glas of kommetje. Voeg 2 druppels stevia toe, een ½ theelepel vanille poeder. Meng goed, laat 15 minuten staan en roer nog eens voordat je het serveert.

Sweet Chai Latte

Heerlijk voor in de koude wintermaanden, maar net zo lekker in de zomer. De plantaardige melk geeft dit drankje net wat meer body, voor als een kop thee de trick niet doet. Stevia geeft een zoete smaak, zonder dat het extra calorieën levert of je bloedsuikerspiegel omhoog doet schieten. Gebruik niet meer dan 3 druppels per portie, anders kan het een nare nasmaak geven!

Warm 250 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk) op in een pannetje. Je kunt hier vast een chai-theezakje inhangen of voeg 1 theelepel speculaaskruiden en wat extra kardemom en kaneel toe. Roer 2 druppels stevia door de melk en serveer.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!