Transformatie Laura: “Ik voelde me opgesloten, mijn lichaam liet niks toe”

Laura had al meer dan twee jaar last van gevoelige darmen en een opgeblazen buik. Op een gegeven moment kon ze zelfs geen normale broeken meer dragen en had Laura bijna elke dag buikpijn. Maar na 50 dagen voelt ze zich beter en is ze zelfs 7,4 kilo afgevallen! Wij zijn trots, echt MEGA trots!

Had je klachten voordat je met Your 50 Days of Green Happiness begon?

“Al meer dan twee jaar heb ik last van gevoelige darmen en een opgeblazen buik. Op een gegeven moment kon ik zelfs geen normale broeken meer dragen en had ik bijna elke dag, vooral ’s avonds, buikpijn en een opgeblazen gevoel. Hierdoor werd uit eten gaan of een feestje ’s avonds, hoeveel zin ik er ook in had, geen optie. Ik voelde me opgesloten, mijn lichaam liet niks toe.”

Had je al andere diëten geprobeerd?

“Ik was het zat om altijd maar ‘gevangen’ te zitten in mijn eigen lichaam en besloot stappen te ondernemen. De huisarts kon mij niet helpen, dus besloot ik naar een diëtiste te gaan. Daar stond ik voor het eerst in lange tijd weer op de weegschaal, wat een shock! Waar werkloosheid, de bijkomende depressie en een suikerverslaving wel niet goed voor zijn. Foei!

In twee jaar tijd was ik meer dan 10 kg aangekomen en mijn vetpercentage zat tegen de bovengrens aan en dus had ik een verhoogde kans op diabetes, hart- en vaatziekten. Tijd om mijn broodje met een dikke laag hazelnootchocopasta plús een dikke laag jam te vervangen door een cracker met kaas, bijvoorbeeld.

Ze stelde een plan voor mij op en gaf schema’s met gezonde voeding, maar haar tip was vooral om meer zuivel binnen te krijgen, omdat ik dit nooit at/dronk. Een maand later had ik nóg meer buikpijn dan voorheen! Blijkbaar ben ik ook in enige mate lactose intolerant.”

Hoe ben jij bij Your 50 Days of Green Happiness gekomen?

“Op datzelfde moment was mijn vriendin met een vegan-dieet begonnen. Toen ze mij er voor het eerst over vertelde dacht ik dat het een soort challenge was, of je 50 dagen vegan kan blijven. Maar het was een heus dieet, en het deed haar goed, haar haar en nagels waren levendiger en sterker en ze had meer energie dan voorheen. Toen dacht ik: dat wil ik ook!

Ik ben me wat in gaan lezen en een even later ben ik gestart, met het idee ‘ik wil sowieso drie weken volhouden, dan vind ik het al knap’. Maar het ging me zo makkelijk af. De weken vlogen voorbij! Week 1, week 2, week 3, week 4, week 5, week 6, week 7, dag 50..”

Hoe voel je je na deze 50 dagen?

“Nu voel ik me zoveel beter! Mijn lichaam voelt gereinigd. Alleen al de gedachte dat ik die 50 dagen geen enkel dier heb benadeelt maakt mij al super blij. En dan krijg je dit ervoor terug, geweldig. Ik ben enkele centimeters kwijt en ben 7,4 kg afgevallen. Daarnaast is mijn buikje rustiger, veel rustiger. Ik kan weer normale broeken aan! En ik begin me weer sexy te voelen.”

Heb je nog klachten gehad?

“Op dag 48 van dit dieet gaf mijn vriendin een feestje en ben ik blijven slapen. De vorige keer dat ik bleef slapen had ik bijna de hele nacht wakker gelegen omdat ik zo’n helse pijn had. Dit keer viel ik gelijk in slaap, pijnloos, heerlijk.

Dit dieet heeft heel veel voor mij betekend. Een omkeerpunt. Vooral ook omdat ik het helemaal heb volgehouden, geeft het me een enorme boost. Dat als ik iets wil, ik het ook echt kan behalen!”

Ga je ook met de nieuwe editie beginnen?

“Over een paar weken komt de zomereditie uit en zeker weten dat ik die weer ga doen (wel zal ik er op letten dat ik niet te veel afval). Daarna wil ik zeker doorgaan met zoveel mogelijk vegan blijven eten. Goed voor de dieren en goed voor mij! “

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!