Hoofdstuk 2, Paragraaf 2
In uitvoering

Waarom zou je gaan detoxen?

Tessa november 1, 2021
Hoofdstuk Progress
0% Complete

Ons lichaam is een geweldige, ingenieuze machine die dagelijks duizenden functies vervult. Bedenk je eens tegen hoeveel schadelijke stoffen het lichaam ons beschermt; van het schaafwondje als we ons bezeren en de rook en uitlaatgassen die we inademen tot het ietwat aangebrande korstje op de aardappelen dat we toch opeten en de chemische stoffen die onze huid binnendringen via alle cosmeticaproducten die we gebruiken. Gelukkig maar dat ons lichaam zo goed werkt, dat we een huid hebben die een barrière vormt tegen de buitenwereld, een lever en nieren die de toxische stoffen filteren en darmen die ze vervolgens veilig afvoeren.

Maar net zoals bij een auto of een riolering; hoeveel schadelijke stoffen kan het aan voordat het begint te haperen, voordat het verstopt raakt of er scheurtjes in het systeem beginnen te ontstaan? Onze cellen vernieuwen zich dagelijks met de voedingsstoffen die wij naar binnen brengen. De kwaliteit van onze voeding bepaalt de kwaliteit van onze organen, van ons lichaam en van het vermogen om datgene te doen wat we ook echt willen doen.

KICKSTART

Wanneer je op zoek bent naar een quick fix of een snelle manier om af te vallen, dan moeten we je misschien teleurstellen. Eén van de effecten van een detox kan inderdaad zijn dat je gewicht verliest, maar grote kans dat het maar voor eventjes is. Het is bovenal een reset voor je lichaam en een start naar een gezonder eetpatroon. Onze focus, en we hopen ook die van jou, ligt bij gezondheid. Door middel van deze detox geef je jezelf een kickstart naar een fitter lichaam. We hopen je tevens te inspireren om dagelijks beter voor je lichaam te zorgen. Om bewuster te leven en je te motiveren om bepaalde onderdelen van deze week mee te nemen naar je dagelijkse routine.

THE HEART OF TRUE HEALING

Detoxen wordt ook wel gezien als de kern van natural medicine. In de natuurgeneeskunde wordt ziekte gezien als een opeenhoping van afvalstoffen. Dat kan in verschillende vormen en op verschillende plekken, maar de oorzaak van lichamelijke ongemakken heeft veelal te maken met een teveel aan afvalstoffen. Afvalstoffen die het lichaam niet kwijt kan (1). In plaats van de symptomen te bestrijden, richt detoxen zich op de oorsprong door het binnenlaten van zo min mogelijk schadelijke stoffen en het lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen om afvalstoffen kwijt te raken en te herstellen.

Ons lichaam is gemaakt om zichzelf gezond te houden en te ontgiften. Tijdens allerlei lichamelijke processen, zoals het verteren van voedsel, komen immers afvalstoffen vrij waar het lichaam zich van moet ontdoen. Dit gaat via de ontlasting, urine, huid en longen. Het teveel aan afvalstoffen dat niet het lichaam uit kan, wordt onder andere opgeslagen in vetweefsel.

Een veilig plekje, maar het kan wel zorgen voor een extra belasting van het lichaam en immuunsysteem. Tegenwoordig worden we in het dagelijks leven veel meer blootgesteld aan gifstoffen dan honderden jaren geleden. We ademen minder zuivere lucht in, we krijgen zware metalen, pesticiden en uitlaatgassen binnen, ervaren soms veel stress, we eten E-nummers en andere lichaamsvreemde stoffen, drinken frisdranken, koffie en alcohol, eten transvetten, geraffineerde suikers, dierlijke producten, bewerkte fabrieksvoeding of we gebruiken onnatuurlijke lichaamsproducten. Geen wonder dat ons lichaam het zwaar heeft en dat onze organen overbelast kunnen raken. Als ons lichaam begint tegen te sputteren kan zich dat uiten in klachten als vermoeidheid, acne, overgewicht, futloosheid, een opgeblazen gevoel, slechte stoelgang, hoofdpijn, een slechte concentratie en op de lange termijn zelfs ernstigere klachten en chronische ongemakken. Allemaal tekenen dat je een goede detox kunt gebruiken! Dé manier om die gifstoffen kwijt te raken is namelijk om je lichaam een break te geven in het verwerken ervan. Door even te stoppen met de inname van deze ongezonde producten zal je lichaam automatisch gaan ontgiften (of misschien beter gezegd: afkicken).

OKAY, LET’S DETOX!

Door deze 30 dagen van lichte maaltijden en voedzame smoothies vermijd je de zwaarst te verwerken voedingsmiddelen en krijgt je lichaam een enorme hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en enzymen binnen. En niet zomaar, maar door middel van vers gemaakte smoothies. Daarmee maak je het voor je lichaam nog een stukje gemakkelijker om die essentiële voedingsstoffen op te nemen in je bloed. In deze dagen zullen je lever, je hart en je totale lichaam beginnen met het afvoeren van de zieke of dode cellen omdat je lichaam rust krijgt van de ‘normale’ dagelijkse belasting.

YOUR 30 DAYS OF DETOX

In deze 30 dagen helpen wij jou om je detox verantwoord en soepel door te komen. Voordat je begint aan je detox is het belangrijk om te lezen wat het nu precies inhoudt, wat je kunt verwachten en hoe jij je detoxdagen op- en afbouwt. Dit bepaalt namelijk of jij je gedurende je detox (en nog lang daarna) licht en energiek voelt of dat je al na dag één ellendig op de bank ligt. Deze detox wil je aanpassen aan jouw persoonlijke situatie zodat deze past bij jou!

Een goede detox helpt bij het afvoeren van de vele gifstoffen die je dagelijks uit voeding en het milieu binnen krijgt.

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!