Hoofdstuk 3, Paragraaf 6
In uitvoering

Recepten: Avond

Henrieke november 4, 2021
Hoofdstuk Progress
0% Compleet

PRETTY IN PINK SOUP

10 minuten

Klik op de afbeelding voor de video van het recept

Voor 1 portie:

  • 200 g knolselderij
  • 1 rode biet (80 g)
  • 1/2 appel
  • 1/2 tl komijn
  • 300 ml water
  • 1 takje verse munt
  • 5 g gedroogde dulse (I Sea Bacon)

Extra benodigdheden: blender

  1. Schil de knolselderij en rode biet, snijd in kleine stukjes en doe in de blender.
  2. Verwijder het klokhuis uit de appel en doe samen met de komijn en het water in de blender.
  3. Mix tot een gladde soep. Wanneer je blender heel krachtig is, kun je de soep een paar minuten langer laten blenden. De soep wordt dan vanzelf warm, zonder op een temperatuur hoger dan 42 graden Celsius uit te komen. Hierdoor blijven veel enzymen intact. Je kunt de soep ook nog even kort verwarmen in een pannetje. Zorg dat de soep niet te heet wordt of gaat koken, serveer lauwwarm.
  4. Bak de gedroogde dulse in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag in ongeveer 1 minuut knapperig.
  5. Snij de muntblaadjes fijn. Gebruik de gebakken dulse en muntblaadjes als garnering over de soep. Strooi de dulse pas vlak voor serveren over de soep, dan blijft deze lekker knapperig.

GREEN MACHINE SMOOTHIE

5 minuten

Klik op de afbeelding voor de video van het recept

Voor 1 portie:

  • 25 g boerenkool of spinazie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/4 komkommer
  • 10 g verse gember
  • ½ citroen
  • 1 appel
  • ½ avocado
  • 250 ml water
  1. Doe de spinazie in de blender. Was de bleekselderij en komkommer, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de blender.
  2. Schil de gember. Snijd de gele schil van de citroen, maar laat zoveel mogelijk wit zitten. Voeg beiden toe aan de blender.
  3. Haal het klokhuis uit de appel, haal het vruchtvlees uit een halve avocado en voeg samen met het water toe aan de blender.
  4. Mix tot een gladde smoothie.

SPINAZIE-COURGETTE SOEP

10 minuten

Klik op de afbeelding voor de video van het recept

Voor 1 portie:

  • 50 g spinazie
  • 1/2 courgette
  • 10 g verse platte peterselie
  • 5 g verse gember
  • 250 ml water
  • 1/2 limoen
  • zout en peper

Extra benodigdheden: blender

  1. Doe de spinazie samen met de courgette, peterselie, gember en het water in de blender. Rasp de limoen en doe de rasp bij de rest van de ingrediënten.
  2. Mix tot een gladde soep. Laat nog een paar minuten langer mixen tot de soep lauwwarm wordt of warm zachtjes op in
    een pannetje.
  3. Breng op smaak met wat limoensap, zout en peper.

SNELLE BIETENSOEP MET TIJM

Klik op de afbeelding voor de video van het recept

10 minuten

Voor 1 portie:

  • 1 rode biet
  • 1 wortel
  • 1 sjalotje
  • 3 takjes verse tijm
  • 250 ml water
  • zout en peper

Extra benodigdheden: blender

  1. Schil de biet en wortel en snijd in stukjes. Doe ze in de blender.
  2. Schil het sjalotje en snijd klein. Voeg ook toe aan de blender.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg ze toe aan de groenten samen met 250 ml water.
  4. Mix tot een gladde soep. Laat nog een paar minuten langer mixen tot de soep lauwwarm wordt of warm zachtjes op in een pannetje.
  5. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!