Hoofdstuk 3, Paragraaf 8
In uitvoering

Beauty-tips om je detox te ondersteunen

Tessa november 1, 2021
Hoofdstuk Progress
0% Complete

Wat is er nu fijner dan genieten van een heerlijke smoothie en tegelijkertijd werken aan je gezondheid én aan je uiterlijk? Die boost aan vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren maken je haar en nagels sterker, laten je haar glanzen en geven je huid die stralende glow!

Je detox is dan ook de perfecte gelegenheid om wat extra aandacht aan jezelf te geven en lief te zijn voor je lichaam.

Let op: wanneer je lichaam aan het schoonmaken is, kan het heel goed zijn dat afvalstoffen er via de huid uitkomen waardoor je ineens wat meer puistjes, uitslag of iets dergelijks krijgt. Wees gerust: dat gaat weer over! Het is gewoon een teken dat je lichaam aan het opruimen is. Gebruik de tips in dit hoofdstuk om van deze 10 dagen echt jouw relaxmoment te maken!

TIPS OM JE DETOX TE ONDERSTEUNEN

WATER

Drink tijdens je detox veel water: minimaal 1,5 liter puur water per dag. Dit ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast kun je thee drinken om warm te blijven.

HOT LEMON

Begin de dag met een glas heet water. Je kunt er het sap van een halve citroen aan toevoegen en eventueel wat verse gember en cayennepeper. Een ontzettend goede start van je dag, want citroen alkaliseert je lichaam en het warme water stimuleert je darmen en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Wacht 30 minuten voordat je de eerste smoothie drinkt.

OIL PULLING

Neem een theelepel (kokos)olie in je mond en laat dit gedurende 3 tot 6 minuten door je mond gaan. Spuug de olie vervolgens uit in de vuilnisbak, spoel na met water (spuug dit ook uit) en poets vervolgens je tanden. Dit is een techniek uit de Ayurveda om de bacteriën die zich in je mond bevinden te verwijderen. Het beste tijdstip voor oil pulling is voor het ontbijt, maar ’s avonds (als je tv kijkt of in bad ligt) kan ook prima.

SLAAP

Probeer op tijd naar bed te gaan en voldoende te rusten tijdens je detox. In deze 30 dagen is je lichaam extra hard aan het werk en tijdens je slaap herstelt je lichaam zich. Zeker als je gewend bent stimulerende middelen als koffie, geraffineerde suikers of alcohol binnen te krijgen, kun je tijdelijk ontwenningsverschijnselen krijgen en minder energie ervaren. Extra belangrijk dus om ’s nachts goed te slapen.

POSITIVITEIT

Blijf positief denken en richt je op het goede dat je doet voor jezelf. Een positieve mindset maakt de detox een stuk gemakkelijker! Lees de informatie uit deze course nog eens door. Wil je extra motivatie? Bekijk dan eens de documentaire ‘Fat Sick and Nearly Dead’.

ONDERSTEUNENDE THERAPIEËN

MASSAGE

Een massage ondersteunt het losmaken van afvalstoffen en de afvoer hiervan via de lymfe. Geef jezelf deze week een massage cadeau. Je kunt kiezen voor een deep tissue massage, maar ook een fijne ontspanningsmassage werkt al heerlijk! Heb je het gevoel dat er emoties vastzitten en wil je die juist loslaten tijdens je detox? Probeer dan eens een energetische massage of reiki.

SAUNA

Door middel van zweten raakt je huid afvalstoffen kwijt. Niet alleen heerlijk ontspannen dus, zo’n dagje sauna, maar ook nog eens ondersteunend tijdens je detox!

COLONHYDROTHERAPIE

Ook wel hoge darmspoeling genoemd. Dit is een therapie waarbij heel langzaam lauw gefilterd water bij de dikke darm naar binnen gaat. Hierdoor worden afvalstoffen en voedselresten die tussen de duizenden plooitjes van de darmwand kunnen zijn ’vastgekoekt’ langzaam losgeweekt en afgevoerd. De darmen behoren tot de belangrijkste organen voor het afvoeren van afvalstoffen. Uit persoonlijke ervaring en van die van onze cliënten kunnen we vertellen dat je met deze therapie enorm mooie resultaten kunt boeken wat betreft je gezondheid. Al in het oude Egypte werd op papyrusrollen over darmspoelingen geschreven en deze techniek wordt tegenwoordig steeds meer geaccepteerd (2).

VOETREFLEXOLOGIE

Dit is een duizend jaar oude massagetechniek die vooral in de Chinese geneeskunst veel wordt toegepast. De techniek gaat ervan uit dat de reflexpunten onder de voeten in verbinding staan met de rest van het lichaam: onze organen, spieren, bloedcirculatie, zenuwen en klieren. Door ze te stimuleren kan ook de energiedoorstroming in de betreffende delen van het lichaam weer op gang worden gebracht waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en versterkt (3).

Fall in love with taking care of your body

Your beauty, your skin

Je huid: hét visitekaartje van je gezondheid. Het is je grootste eliminatie-orgaan. Net als je lever, nieren en darmen, helpt je huid bij het afvoeren van afvalstoffen. Wat voor huidproblemen je ook hebt, of het nu gaat om puistjes, eczeem, roos of klachten als psoriasis, het is vrijwel altijd een poging van je lichaam om zich te ontdoen van gifstoffen. Bijvoorbeeld van bijproducten van bepaalde voedingsmiddelen die we eten en het lichaam kunnen verstoppen of kleine ontstekingen kunnen veroorzaken.

Volgens de American Medical Association elimineert ons lichaam in een normale situatie ruim 1 kg of meer per dag aan afvalstoffen via de huid! Wanneer je lichaam bezig is met schoonmaken is dit zelfs nog meer (4).

Je huid heeft verschillende manieren om afvalstoffen te elimineren. De belangrijkste daarvan is de temperatuur verhogen, oftewel: zweten. Wanneer we niet zweten raakt onze huid verstopt, wat weer kan leiden tot droogheid of ontstekingen. Ga dan vervolgens niet direct smeren met chemische crèmes, want dan verstopt de huid zich weer. Ook dagelijks je oksels onderspuiten met chemicaliën werkt natuurlijk niet echt bevorderlijk wanneer je huid juist zo zijn best doet om afvalstoffen kwíjt te raken. Kies daarom altijd voor zo puur, plantaardig en natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten. Er zijn gelukkig steeds meer fijne merken en producten te koop en geloof ons: you’re in for a treat!

Om je huid te laten stralen is het dus belangrijk dat je ook de lever, nieren en darmen ondersteunt om dagelijks te ontgiften.

DIT HELPT JOU HUID OM NOG MEER TE GAAN STRALEN

BODY BRUSHING

Met een borstel over je huid heen gaan is een superfijne manier om je huid te helpen met het afvoeren van afvalstoffen. De plekken waar je huid gemakkelijk de afvalstoffen kan elimineren zijn de hoofdhuid, onder de oksels, bij de liezen, de handpalmen en de voetzolen. Wanneer je je huid borstelt, borstel dan altijd naar die richtingen toe. Je kunt dit droog doen voordat je onder de douche stapt of wanneer je je aankleedt, maar het kan ook onder de douche of in bad. Body brushing is tevens een heel fijne manier om dode huidcellen te verwijderen waardoor je huid superzacht wordt en je zomerse kleurtje langer en egaler blijft zitten. En je stimuleert met het borstelen je bloedsomloop waardoor je een lichte energieboost kunt ervaren.

ZOUTBADEN

Eén van onze andere favoriete beauty rituals is een zoutbad. Hiervoor gebruiken we een mineralenzout dat je huid superzacht en soepel maakt (in plaats van uitdroogt zoals meestal in bad gebeurt). En het mineralenzout helpt wederom bij het afvoeren van afvalstoffen. Is je badwater helemaal donker gekleurd? Dan heeft jouw lichaam goed schoongemaakt! Het nemen van een zoudbad is ook een superfijne manier om krampen en spierpijn te voorkomen. In plaats van een heel bad te laten vollopen kun je ook voetenbadjes nemen: heel fijn en net zo effectief!

ZWETEN

Zweten is de belangrijkste manier van je huid om afvalstoffen kwijt te raken. Hoe je gaat zweten mag je zelf weten: of je nu intensief gaat sporten, een uurtje in de sauna gaat zitten of de temperatuur omhoog gooit in de slaapkamer… Sweat it out!

TRAMPOLINE SPRINGEN

Het op en neer bouncen op een trampoline is meer dan alleen een leuk kinderspelletje of een goede work-out. Door het bouncen wordt je lymfedrainage geactiveerd, kunnen ontstekingen en zwellingen worden verminderd, water wordt afgevoerd en de gezonde zuurstofrijke omgeving om elke cel worden vernieuwd (5). Een perfecte work-out dus om in je sportroutine op te nemen en zeker een mooie aanvulling tijdens je detoxweek!

Tip:

 Lekker in bad of op de bank met een gezichtsmaskertje? Gebruik eens plakjes afgekoelde gekookte zoete aardappel i.p.v. komkommer voor op je ogen. De bètacaroteen trekt in de huid onder je ogen in en geeft je een superstralende uitstraling (6)!

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!