Salted Caramel Chocolade Paasei

De grootste verrassing zit ‘m in de vulling

Dit paaseitje was bij ons in de keuken het minst goed gelukt, wat looks betreft. Qua smaak was hij een absolute favoriet! Dus ook al wint-ie geen schoonheidsprijs, dit eitje wil je sowieso maken. De lastigheid zit ‘m in de vloeibare karamelvulling. Zodra de vulling even uit de vriezer is en begint te ontdooien blijft de satéprikker niet meer zo goed in het eitje zitten waardoor het extra lastig wordt om deze in de chocola te te dippen. Goed hard laten worden in de vriezer dus en haal ze er niet allemaal tegelijk uit, maar één voor één terwijl je die in de chocola dipt. Dan worden die van jou waarschijnlijk nog mooier… 

Wat maakt dit eitje zo lekker? Wat dacht je van een romige zoete karamel met een spannend vleugje zout. Dat is wat je vindt wanneer je dit paaseitje openbijt. Maar niet voordat je eerst je weg vindt door de zachte chocolade praline vulling van paranoten. En de rozerode gloed waarmee het pure chocoladelaagje is bedekt.

De grootste verrassing zit in de praline die verrijkt is met een mix van allerlei verschillende soorten paddenstoelen. De ietwat bittere smaak wordt verhuld door de zoete dadels en cacao terwijl de krachtige immuunversterkende paddenstoelen hun werk kunnen doen in het lichaam.

Trek gekregen? Check dan vooral ook de andere magische chocolade paaseieren. Zoals de goudgele kurkuma eieren of matcha green energieboosters…

Salted Caramel Chocolade Paasei

De grootste verrassing zit ‘m in de vulling Dit paaseitje was bij ons in de keuken het minst goed gelukt, wat looks betreft. Qua smaak… Recepten chocolade paasei European Print
Porties: 10 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 200 calorieën 20 grams vet
Waardering: 5.0/5
( 1 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 150 g verse dadels, ontpit
  • snufje zeetzout
  • snufje kaneel
  • 15 ml water
  • 50 g paranoten, ongebrand
  • 1 tl (rauwe) cacaopoeder
  • 1 tl immunomix, mix van diverse paddenstoelenpoeder (optioneel)
  • 75 g pure chocolade
  • 1 tl rode bietenpoeder (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

1. Maal in de blender of keukenmachine 50 g dadels samen met het zout en water tot een dikke gladde karamel. Vorm met je handen of een lepeltje 10 kleine balletjes. Leg deze op een bakpapiertje in de vriezer.
2. Maal dan de amandelen samen met 100 g dadels, cacaopoeder en de immunomix tot een fijne massa in de blender.
3. Haal de karamelballetjes uit de vriezer en vorm met je handen om elk balletje een dun laagje praline. Je kunt ook een balletje vormen, daar met je vinger een kuiltje in maken en een klein beetje caramel erin scheppen. Maak er de vorm van een ei van, steek er een satéprikker in en leg ze dan minimaal 2 uur terug in de vriezer totdat de praline koud en hard is geworden.
4. Smelt de chocolade au bain-marie. Dip één voor één de bevroren praline vulling in de chocolade. Doordat de eitjes bevroren zijn wordt de chocolade direct hard. Bestrooi direct met wat rode bietenpoeder zodat de eitjes een rozerode glans krijgen. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje. Bewaar de eitjes in de koelkast, vriezer of serveer direct.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!