Romige Noten Paasei

Heaven by accident

Deze paasei is eigenlijk ‘per ongeluk’ ontstaan terwijl ik (Tessa) in de keuken aan het experimenteren was. Het was het paaseitje waar ik allerlei ‘restjes’ voor heb gebruikt, maar lékker dat ze zijn geworden! Dus deze mochten we jou natuurlijk niet onthouden.

Als je nog wat dadel-karamelsaus over hebt van de Salted Caramel Surprise (of gewoon wat dadels blend met een snufje kaneel, zout en scheutje water) dan kun je deze eventueel ook nog gebruiken om de eitjes mee te vullen. Worden ze nóg lekkerder van!

De immunomix die wij gebruiken is een mix van diverse paddenstoelen, zoals shiitake, maitaike en reishi. Deze paddenstoelen staan o.a. bekend vanwege hun immuunversterkende eigenschappen en de grote hoeveelheid B-glucanen die ze bevatten. Dit zijn essentiële suikers die belangrijk zijn voor de communicatie van, en tussen, cellen. Als het even kan doen wij dus een lepeltje door shakes of rauwe snacks als deze!

Check vooral ook de andere chocolade paaseieren! Zoals de groene energiebooster met matcha of de dubbele chocolade paaseieren met magische hazelnootpraline vulling…

Romige noten paasei

Heaven by accident Deze paasei is eigenlijk ‘per ongeluk’ ontstaan terwijl ik (Tessa) in de keuken aan het experimenteren was. Het was het paaseitje waar… Recepten chocolade paasei European Print
Porties: 10 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 88 calorieën 5 vet
Waardering: 5.0/5
( 1 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 50 g cashewnoten, ongebrand
  • 100 g verse dadels, ontpit
  • snufje zeezout
  • 1 tl maca poeder (optioneel)
  • 2 tl immunomix, mix van diverse paddenstoelenpoeder (optioneel)
  • 1 tl notenpasta
  • 75 g pure chocolade

BEREIDINGSWIJZE

1. Maal in de blender of keukenmachine de cashewnoten samen met de dadels, zout, macaopoeder en 1 tl immunomix tot een fijne massa.
2. Maak van dit mengsel 10 kleine balletjes. Duw hier met je vinger een kuiltje in, schep daar een klein beetje notenpasta (en/of dadelkaramel) in. Maak het balletje dicht en rol tot een eivormpje. Steek er een satéprikker in en leg de eitjes minimaal 2 uur in de vriezer totdat ze volledig koud en hard zijn geworden.
3. Smelt de chocolade au bain-marie. Dip één voor één de bevroren praline-vulling in de chocolade. Doordat de eitjes bevroren zijn wordt de chocolade direct hard. Bestrooi direct met wat immunomixpoeder. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje. Bewaar de eitjes in de koelkast, vriezer of serveer direct.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!