Pumpkin Pie Smoothie

Verwarmend en vol mineralen

Deze smoothie met pompoen en kaki is romig en perfect voor de herst en winter. In plaats van water kun je ook een plantaardige melk gebruiken, zoals (rijst-)kokosmelk of havermelk. Let op dat als je de smoothie een tijd laat staan dat de kaki er dan voor zorgt dat de smoothie dikker wordt. Lekker om dan op te lepelen als een smoothiebowl of blend nog even met wat vocht.

Dit recept komt uit het Your 50 Days of Green Happiness winterboek. Dit boek hebben we gemaakt om je een handboek en handige tools te geven om gezond te starten met een plant-based lifestyle. In de wintereditie maken we gebruik van ingrediënten die dan in het seizoen zijn. Naast de 50 complete dagmenu’s met voedingswaarden en boodschappenlijstjes hebben we een hele sectie met verschillende warming winter smoothies. Maar ook een kerstmenu, fijne films om te kijken op een regenachtige dag en lifestyle tips.

Pumpkin Pie Smoothie

Verwarmend en vol mineralen Deze smoothie met pompoen en kaki is romig en perfect voor de herst en winter. In plaats van water kun je… Smoothie smoothie European Print
Porties: 2 Wachttijd:
Voedingswaarden: 92 calorieën 20 grams vet
Waardering: 4.0/5
( 3 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 200 g oranje pompoen
  • 1 kaki
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 10 g kokosbloesemsuiker
  • 500 ml water

BEREIDINGSWIJZE

1. Was de pompoen, haal de pitten eruit en snijd in kleine stukjes. Was de kaki en haal het kroontje eraf.

2. Doe de pompoen (wij gebruiken hem rauw, maar je kunt de stukjes ook even kort stomen), kaki, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker en water in de blender. Mix tot een gladde smoothie. Verdeel over twee grote glazen en serveer. Je kunt de smoothie afgedekt in de koelkast ongeveer twee dagen bewaren.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!