Provencaalse Venkel-Paprika Soep

Supereasy in de blender

Vergeet de pakjes en zakjes soep. Wanneer je eenmaal ontdekt hebt hoe ongelofelijk gemakkelijk dit is (en hoeveel lekkerder!) wil je niet meer anders.

Een hogesnelheidsblender heeft zo’n krachtige motor dat je van rauwe ingrediënten in vier minuten een warme soep op tafel zet. Nee dit is geen tikfout, echt in vier(!) minuten. De soep is dan lauwwarm en lekker om te eten, maar de hitte komt niet boven de 42 graden. Dit betekent dat het een rauwe soep is waarbij er nog enorm veel voedingsstoffen (én enzymen!) behouden blijven. Het uitje bakken we wel heel even in de pan, want rauwe ui heeft nogal een overheersende smaak.

Dit is een recept van Green Yourself die ze speciaal voor ons deelt. Een perfect idee voor de etentjes of de feestdagen. Kun je een keer gezellig kletsen en spelletjes spelen in plaats van de hele dag in de keuken staan. Check ook gelijk het recept van de Palmkool pesto die we erbij hebben gemaakt.

Provencaalse venkel-paprikasoep

Supereasy in de blender Vergeet de pakjes en zakjes soep. Wanneer je eenmaal ontdekt hebt hoe ongelofelijk gemakkelijk dit is (en hoeveel lekkerder!) wil je… Lunch Provencaalse Venkel-Paprika Soep Frans Print
Porties: 8 Wachttijd:
Voedingswaarden: 53 calorieën 3 vet
Waardering: 3.4/5
( 5 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 1 tl kokosolie
  • 1 sjalotje
  • 1 venkelknol
  • 5 verse tomaten
  • 1 pot geroosterde paprika (465 g)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 25 g ongebrande cashewnoten

BEREIDINGSWIJZE

1. Snij het sjalotje fijn. Verhit de kokosolie in de pan en bak het sjalotje in 2 minuten op middelhoog vuur glazig.
2. Was de venkel en snij in stukken. Doe hetzelfde met de tomaten. Laat de paprika’s uitlekken en spoel goed af.
3. Schenk de bouillon in de blenderkan en voeg de overige ingrediënten toe. Kies het programma bisque en verheug je vast op een heerlijke soep. Wil je de soep warmer dan 42 graden, laat het bisque programma dan twee keer draaien.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!