Pretty in Pink Soup

Detox soep

Heb je een hogesnelheidsblender? Dan hoef je voor deze soep niet eens een pan te gebruiken! Je kunt dan alle ingrediënten rauw in de blender doen. Wij gebruiken de Bianco di Puro blender en die zetten we dan op de stand ‘soup’. Deze maakt in 6 minuten een lauwwarme soep waarin nog enorm veel voedingsstoffen zitten én enzymen. Geen hogesnelheidsblender? Kook de ingrediënten dan eerst even voordat je ze pureert.

Warme detox soep van rode bieten en knolselderij met knapperige dulse en frisse munt. De dulse (of I Sea Bacon) kun je opbakken in de pan en geeft een knapperige zoute crunch aan de soep.

Dit recept komt uit het Green Happiness Detox Boek. Geef je lichaam een extra boost met dit 7-dagen plan met lichte maaltijden, smoothies en een extra online juice special.

Pretty in pink soup

Detox soep Heb je een hogesnelheidsblender? Dan hoef je voor deze soep niet eens een pan te gebruiken! Je kunt dan alle ingrediënten rauw in… Recepten detox soep European Print
Porties: 1 Wachttijd:
Voedingswaarden: 173 calorieën 0.6 vet
Waardering: 5.0/5
( 1 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 200 g knolselderij
  • 1 rode biet (80 g)
  • ½ appel
  • ½ tl komijn
  • 300 ml water
  • 1 takje verse munt
  • 5 g gedroogde dulse (I sea bacon)

BEREIDINGSWIJZE

1. Schil de knolselderij en rode biet, snij in kleine stukjes en doe in een hogesnelheidsblender of kook in een pan met bouillon en pureer daarna.

2. Ontdoe de appel van het klokhuis en voeg samen met de komijn en water in de blender.

3. Mix tot een gladde soep. Wanneer je blender heel krachtig is, kun je de soep een paar minuten langer laten blenden, dan wordt deze vanzelf warm, zonder op een temperatuur hoger dan 42 graden Celsius uit te komen, waardoor ook veel enzymen intact blijven. Je kunt de soep ook nog even kort verwarmen in een pannetje. Zorg dat de soep niet te heet wordt of gaat koken, serveer lauwwarm.

4. Bak de zeewier op in een koekenpan met goede antiaanbaklaag in ongeveer 1 minuut knapperig.

5. Snij de muntblaadjes fijn. Gebruik de sea bacon en muntblaadjes als garnering over de soep.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!