Popcorn met rozemarijn & chocola

Zet die film maar vast aan

Een film aan, je helemaal nestelen op de bank met een deken of juist in de buitenlucht op een kleedje. Een filmavond is heerlijk, maar niet compleet zonder lekkere snack! Popcorn blijft natuurlijk een all time classic, maar probeer ook eens deze variant die al je smaakpapillen laat tintelen.

We maken de popcorn spannender door er zeezout, verse rozemarijn en pompoenpitten aan toe te voegen. Vervolgens maken we het af met gesmolten chocolade! Dit is ook leuk om te serveren op een feestje of bij de borrel. Weer eens wat anders dan een gewone bak chips.

Zoek je meer inspiratie over hoe je lekker en gezond vaker plantaardig kunt eten? In onze Your 50 Days of Green Happiness boeken nemen we je helemaal mee. Van een plantbased kerstmenu en kidsproof recepten tot een hoofdstuk speciaal voor als je zwanger bent (of wilt worden), mannen en hoe we specifieke gezondheidsklachten kunnen tackelen. De boeken zijn niet voor niets ruim 300 pagina’s dik. Maak vast ruimte op je boekenplank!

Popcorn met rozemarijn & chocola

Zet die film maar vast aan Een film aan, je helemaal nestelen op de bank met een deken of juist in de buitenlucht op een… Recepten healthy snack European Print
Porties: 5 Wachttijd:
Voedingswaarden: 103 calorieën 7 vet
Waardering: 5.0/5
( 2 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 1 tl zeezout
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 100 g gedroogde maiskorrels
  • 30 g pompoenpitten
  • 100 g pure chocolade

BEREIDINGSWIJZE

1. Maak met een vijzel de rozemarijn en zeezout fijn. Mocht dit lastig gaan, kan je ook altijd alles fijn snijden met een mesje.

2. Pof de popcorn in een pannetje. Zet het vuur niet te hoog zodat het niet aanbrand en gebruik een kleine pit. De popcorn is helemaal klaar als er meer dan 3 seconden zit tussen de laatste ‘pops’. Met deze truc vermijd je dat het aanbrand of dat je nog veel maiskorrels over hebt.

3. Leg ondertussen op een bakplaat of schaal een stukje bakpapier. Strooi vervolgens de popcorn op de bakplaat. Het mengsel van zeezout en rozemarijn verdeel je over de popcorn samen met de pompoenpitten.

4. Smelt de chocola au bain-marie. Giet voorzichtig de gesmolten chocolade over de popcorn.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!