Paddenstoelpakketjes

Een cadeautje om op te eten

Hoe leuk zijn deze pakketjes? Het zijn net kleine cadeautjes die je kunt opeten! Je kan van alles in deze pakketjes stoppen en door het vocht wat je toevoegt (en vrijkomt van de groenten) stoomt het gaar. Couscous (wat binnen no-time gaar is) is hierdoor perfect om te gebruiken. Wanneer je dit gerecht glutenvrij wilt maken zou je bijvoorbeeld quinoa kunnen gebruiken, maar wellicht is het dan handig om deze van te voren al even te koken.

Wij vullen de pakketjes met heel veel paddenstoelen. Op smaak gebracht met olijven, tijm, de miso en wat walnoten eroverheen voor de essentiële vetzuren (#brainfood).

Paddenstoelen

Oesterzwammen en shiitake paddenstoelen groeien niet op de grond maar op boomstronken. Paddenstoelen zijn niet alleen een waardevolle eiwitbron, ze worden ook geroemd vanwege hun vele gezondheid bevorderende eigenschappen. En dan vooral paddenstoelen als shiitake, oesterzwammen, maar ook de wat onbekendere soorten als reishi, maiitake en chaga. Zo versterken ze het immuunsysteem en hebben een antibacteriële werking. De laatste drie kun je vaak krijgen als poeder en bijvoorbeeld verwerken in een latte of drinken als thee.

Paddenstoelpakketjes

Een cadeautje om op te eten Hoe leuk zijn deze pakketjes? Het zijn net kleine cadeautjes die je kunt opeten! Je kan van alles in… Avond gemakkelijk recept European Print
Porties: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 370 calorieën 13 vet
Waardering: 4.0/5
( 2 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 100 g couscous
  • 100 g shiitake paddenstoelen
  • 150 g oesterzwammen
  • 4 takjes verse tijm
  • 30 g walnoten
  • 1 citroen
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el miso
  • 300 ml heet water
  • 30 g olijven

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Borstel de paddenstoelen schoon, snij de grote paddenstoelen in grove stukken.

3. Verdeel de (ongeweekte) couscous over de twee vellen bakpapier. Leg het goed in het midden, je gaat hier pakketjes van maken die goed dicht moeten kunnen.

4. Leg de paddenstoelen en het takje tijm over de couscous. Snij de olijven in plakjes en hak de walnoten fijn. Verdeel beide over de twee porties. Knijp een halve citroen uit over de twee porties en breng op smaak met zout en peper.

5. Vouw de vellen bakpapier dicht zodat je goed afgesloten zakjes krijgt waar het vocht niet uit kan lopen. Los de misopasta op in het hete water en giet dit dan in de zakjes.

6. Bak ze 20 minuten in het midden van de oven. Haal ze er uit en serveer direct.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!