Nicecream met gekarameliseerde banaan en chocolade ganache

De ultieme bak ijs

Romig met stukje gekarameliseerde banaan en bovenop een zachte intense chocolade ganache met een snufje zout. Do we need to say more?

Wanneer je een keer poeders als maca, reishi, chaga en dergelijke hebt gekocht maar niet zo goed weet hoe je het moet gebruiken: ga los! Deze smaken zijn perfect te combineren met een romig (bananen)ijs. En ze maken deze treat extra gezond.

Dit is toch geweldig? Zulke lekkere dingen eten zonder dat daar dierenleed voor aan te pas hoeft te komen. En ervan genieten terwijl je weet dat je lichaam er ook baat bij heeft? Op diezelfde manier zijn al onze recepten zorgvuldig samengesteld. Volg het Your 50 Days of Green Happiness programma en je bent goed bezig voor jezelf én voor de wereld om je heen.

Nicecream met gekarameliseerde banaan en chocolade ganache

De ultieme bak ijs Romig met stukje gekarameliseerde banaan en bovenop een zachte intense chocolade ganache met een snufje zout. Do we need to say… Recepten vegan ice cream European Print
Porties: 3 Wachttijd:
Voedingswaarden: 297 calorieën 9 vet
Waardering: 4.6/5
( 5 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 4 bananen
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl macapoeder (optioneel)
  • 1 tl paddenstoelenmixpoeder als reishi, chaga etc. (optioneel)
  • 50 ml kokosroom
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 50 g pure chocolade
  • snufje zeezout

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe 3 bevroren bananen in stukje in de blender. Voeg 25 ml kokosroom en de vanille toe. Wanneer je thuis nog macapoeder of zakken met verschillende paddenstoelenpoeders hebt liggen, voeg ze dan toe! 2. Wanneer je een hogesnelheidsblender hebt van Bianco di Puro zet je deze 1 ½ keer op stand 'nuts'. Roer tussendoor totdat er een romig ijs ontstaat. 3. Doe het ijs in een leuk schaaltje. 4. Snij de overige banaan in plakjes. Leg deze op het ijs en bestrooi met een klein beetje kokosbloesemsuiker. Zet de bakjes in de vriezer terwijl je de chocolade ganache maakt. 5. Verhit de rest van de kokosroom in een pannetje totdat het net begint de borrelen. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer totdat de chocola helemaal gesmolten is. Laat even afkoelen. 6. Haal dan het ijs uit de vriezer, giet de chocola eroverheen en bestrooi met wat zeezout. Bewaar in de vriezer of serveer direct. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!