Motivatie kwijt? Zo vind je ‘m weer terug

Ugh, soms wil ik gewoon een week lang chocolade en friet eten en series binge-watchen in bed. Als ik daaraan toegeef ben ik er na drie dagen ook wel weer klaar mee en snack ik naar groene smoothies en een goed boek of een yoga-sessie met mijn beste vriendin. Maar soms gebeurt dat ook niet en ben ik mijn motivatie even he-le-maal kwijt. Klinkt herkenbaar? Met deze tips vind je je motivatie hopelijk weer terug.

Why you started

Herinner je je nog dat boeken of die docu’s die je zo overtuigde om deze levensstijl te gaan volgen? Lees en kijk ze opnieuw! Wedden dat je je motivatie zo weer terugvindt?

Persoonlijke inspiratie

Lees een succesverhaal. Of je nu Your 50 Days aan het volgen bent, dat voor t laatst een jaar geleden hebt gedaan, beginner of pro in plantaardig eten bent of juist met iets heel anders bezig bent: lees een succesverhaal van een ander. Gegarandeerd inspiratie!

Maak een visualisation board

En daar kun je bijvoorbeeld Pinterest voor gebruiken. Verzamel woorden en afbeeldingen die jou eraan herinneren hoe jij de beste versie van jezelf wordt. En waarom je dat wilt worden. Of verzamel afbeeldingen die je overal door het huis plakt: op de spiegel, op de voordeur etc.

Doe onderzoek naar alle benefits

Als je leest waar je favo smoothie bowl (met banaan, aardbeien, bleekselderij, spinazie, hennepzaadjes, rauwe cacao etc) en die power yoga les allemaal goed voor zijn, kun je bijna niet anders dan enthousiast de keuken/yogaschool induiken. Dit werkt voor mij altijd erg goed. Als ik echt geen zin heb in bijvoorbeeld een grapefruit, zoek ik op waar het allemaal goed voor is waarna het ineens een heel aantrekkelijk stuk fruit wordt.

Bel een like minded vriend of vriendin

En doe dingen samen! Spreek om de dag/avond af voor een etentje of een sportsessie. Dan heb je een stok achter de deur en is het ook ineens een stuk gezelliger om te gaan sporten/gezond te eten.

Geef over aan die drang om even het tegenovergestelde te doen

Nestel je op de bank met je favo serie en die ongezonde muffin. Doe het gewoon. Want eerlijk: dit gaat natuurlijk ook hartstikke vervelen. En je realiseert je waarschijnlijk dat die ongezonde muffin in je gedachten veel lekkerder was dan dat-ie in het echt was.

Wat is jouw ultieme motivatie-tip?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!