Meer beweging in je dagelijkse routine

Meer bewegen is gezond, maar in het dagelijks leven schiet het er wel eens bij in. Niet met deze tips! Voor meer energie en een gezonder lijf.

Krijg jij voldoende beweging of heb je een zittend beroep, waarin je zo ongemerkt een aantal uren achter elkaar op je stoel zit? Je neemt jezelf voor om vaker tussendoor te gaan bewegen, maar hoe langer en vaker je zit, hoe hoger de drempel om nog in bewegint te komen…

Waar komt dit door?

Wanneer je zit, wordt er minder bloed en zuurstof door je lichaam gepompt. Hier word je suf van. Moe. Je kunt hoofdpijn krijgen en je lijf kan stijf gaan aanvoelen. Ook kun je je op een gegeven moment minder goed concentreren en/of down gaan voelen. Wanneer dit ontstaat, heb je vaak de neiging om verder ‘in te kakken’ omdat je lichaam dat fysiek ook als het ware echt doet. Weet en onthoud, dat je door middel van beweging je lichaam, energie. mood en concentratie, kunt beïnvloeden. Het gaat dan niet om meer of extra sportmomenten. Maar eerder over eenvoudige beweegmomenten gedurende de hele dag. 

Wat kun je doen? 

  • Maak een wandeling voor je ontbijt. Als is het maar tien minuten, alle beetjes zijn meegenomen! 
  • Zet elk uur een wekker en wat je ook aan het doen bent, ga écht even bewegen. Minimaal 2 a 3 minuten. Loop een rondje door kantoor en strek je benen.
  • Plaats zo nu en dan je laptop iets hoger en ga dan staan. Wissel dit af door af en toe op 1 been te gaan staan of iets op je tenen, zodat je tegelijkertijd aan het balanceren bent en je lichaam licht aan het werk wordt gezet. 
  • Doe het liefst elke avond wat rekoefeningen. Houd je lichaam soepel en beweeglijk. 
  • Bedenk voor jezelf een manier om jezelf te belonen wanneer je beweegt. Dus neem bijvoorbeeld dat kopje koffie, pas nadat je hebt gewandeld en zie dat als een beloningsmomentje. Of je mag pas die ene serie kijken als je 5 beweegmomenten hebt gehad. Zo maak je je zelf minder ‘lui’ en houd je het leuk voor jezelf. 

Eén druk op de RESET knop

Tijdens de RESET maand focussen we ons o.a. op de dagindeling en structuur, om je leven op een makkelijke manier, gezonder en bewuster in te richten. Ben jij erbij? Schrijf je nu in voor de cursus.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!