Matcha-Coconut Bars

I love you so matcha

Waan je even op een tropisch bounty eiland met deze matcha-coconut bars. Kokos, chocolade, matcha & passievrucht in één recept, kan het nóg beter? 

Matcha is een groene thee met enorm veel antioxidanten (137x meer dan in groene thee). Je gebruikt het hele blad (verpulverd) waardoor je enorm veel voedingsstoffen (o.a. calcium, kalium en ijzer), chlorofyl (energiebooster) en antioxidanten binnenkrijgt met slechts een kleine hoeveelheid. Je kunt matcha drinken als thee, maar ook heel goed gebruiken in smoothies, muffins of andere baksels. Het geeft deze kokosrepen die geweldige heldere groene kleur!

Je hebt deze chocoladerepen zo gemaakt, het enige geduld zit ‘m in de vriezer. Ze worden het mooist wanneer de vulling echt goed hard en koud is voordat je de chocolade erover heen giet.

Wanneer je een chocoladereep van rauwe cacao gebruikt wordt deze reep een nog krachtigere antioxidantenbom. Je kunt hele pure chocolade gebruiken, maar er zijn ook rauwe chocoladerepen met (rijst)melk waar je voor kunt kiezen. Rauwe chocolade wordt in de Maya-culturen gezien als een echte hart-opener. Cacao staat symbolisch voor het verbinden met Moeder aarde, het universum waar vanuit je je hart kunt openen. Het staat voor vruchtbaarheid en ‘overvloed’. Best een speciaal momentje waard dus deze reep!

Matcha-Coconut bars

I love you so matcha Waan je even op een tropisch bounty eiland met deze matcha-coconut bars. Kokos, chocolade, matcha & passievrucht in één recept,… Recepten vegan snack European Print
Porties: 6 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 189 calorieën 14 vet
Waardering: 4.0/5
( 5 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 100 g kokosrasp
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • 2 tl matchapoeder
  • 2 passievruchten
  • 100 g (raw) chocolade

BEREIDINGSWIJZE

1. Meng de kokosrasp in een kom samen met de ahornsiroop, kokosolie en het matchapoeder totdat het geheel goed aan elkaar blijft plakken. Bekleed een bakblik met bakpapier. Doe het kokosmengsel in het bakblik en druk goed aan. Je wilt ongeveer een vorm hebben van 10 cm breed en 20 cm lang. 2. Snij de passievruchten open en verdeel het vruchtvlees over de kokos. Legeen dekseltje op het bakblik en zet minimaal een uur in de vriezer. 3. Smelt de chocoladereep au bain-marie op laag vuur. 4. Haal de kokosrepen uit de vriezer. Je kunt nu de plak in 6 repen snijden en per reepje de chocolade eroverheen gieten. Of laat de kokos nog in één plak. Bestrijk eerst de onderkant van de repen met chocolade. Zet heel even terug in de vriezer totdat de chocolade hard is geworden. Draai dan om en bedek de bovenkant ook met chocolade. Zet weer terug in de vriezer totdat de chocolade hard is. Wanneer je de repen nog niet had gesneden kun je ze nu in 6 stukken snijden. Bewaar in een afgedekt bakje in de vriezer.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!