Makkelijke tips om meer groenten te eten

Meer groenten eten doe je zo!

We weten het allemaal: uit groenten halen we allemaal goede stofjes die noodzakelijk zijn voor een gezond lichaam. Maar genoeg groenten eten is niet voor iedereen makkelijk (en eerlijk, ook wij zwichten toch net even vaker voor een stukje chocolade dan voor een wortel). Dus hoe doe je dat dan: méér groenten eten zonder dat je je een konijn begint te voelen? Komt-ie!

1. Verwerk groenten in je ontbijt

Eh, groenten in je ontbijt? Yuk? Het klinkt heftiger dan het is. Als je de dag begint met een smoothiebowl kun je gemakkelijk bleekselderij, spinazie of sla in de blender gooien zonder dat je fruitige smoothiebowl anders gaat smaken. Hetzelfde geldt voor een ontbijt met havermout: courgette, bijvoorbeeld, proef je dus helemaal niet! Inspiratie nodig? Wat dacht je van deze smoothiebowlof een groen havermoutje?

2. Groenten voor lunch

Het broodje kaas is echt niet meer van nu. Wat dan wel? Een bord vol groenten, rauw of gekookt. Denk bijvoorbeeld aan taco’s met groenten en aardappeltjes. Of spring rolls (die kun je van te voren maken en rauw eten) met wortel, komkommer, mango, champignons etc. Als je budget het toelaat kun je ook een warme maaltijd laten bezorgen. Maar je kunt ook zelf de keuken induiken. Voor de Sla Taco’s met Pulled Paddo’s bijvoorbeeld.

3. Begin met de groenten

Geen inspiratie voor een maaltijd? Begin met de groenten. In welke groenten heb je trek? En bedenk daaromheen een maaltijd. Wedden dat groenten in eens een stuk aantrekkelijker worden?

4. Drink smoothies met groenten als tussendoortjes

En dat hoeft ook heus geen bittere ellende (pun intended) te zijn. Geloof ons. Eén van onze favo’s? Deze boerenkoolsmoothie met kaki.

5. Kies voor hartige snacks

Een vier-uur-tussendoortje wordt ineens een stuk leuker als je het zelf gebakken hebt. Neem nu bijvoorbeeld hartige muffins: als je eenmaal hebt gebakken heb je daar de rest van de dag zin in. En het allerbeste is: deze muffins zijn gemaakt van groenten. Het recept vind je hierrrr.

Dagelijks meer verse onbewerkte voedingsmiddelen binnenkrijgen, maar dan wel op een lekkere en gemakkelijke manier? Wij hebben 50 dagmenu’s zorgvuldig voor je samengesteld om jouw lichaam te voorzien van de meeste voedingsstoffen! Al meer dan 80.000 mensen gingen je met succes voor. Jij kunt dit ook! Check onze Your 50 Days of Green Happiness boeken en begin vandaag nog.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!