Magische Hazelnootpraline Paasei

Een dikke laag chocolade, romige praline en knapperige…

De buitenkant van deze paaseitjes zijn van extra donkere chocolade, vol met flavonoïden en antioxidanten die bekend staan vanwege hun anti-aging effect. Gecombineerd met de romige witte chocolade (ja daar bestaan gewoon helemaal plantaardige varianten van!). Maar als je denkt dat de chocolade om deze paaseitjes het enige is wat deze eitjes magisch en verrukkelijk maakt dan staat je een heerlijke verrassing te wachten! 

Onder de dikke knapperige laag chocolade zit een raw vegan hazelnootpraline. Met elke hap knispert een geroosterde boekweitkorrel in je mond en komen de essentiële aminozuren vrij. Extra magisch worden de eitjes door het snufje reishi poeder die je kunt toevoegen.

Reishi, ook wel king of the herbs genoemd, is een van de hoogst aangeprezen paddenstoelen en wordt al honderden jaren gebruikt in traditionele kruidengeneeskunde. Vroeger zochten de mensen die op zoek waren naar onsterfelijkheid en longevity naar deze paddenstoel. In de moderne wetenschap zijn ze erachter gekomen dat die positieve link met longevity waarschijnlijk te danken is aan de indrukwekkende polysaccharide content én de antioxidanten die erin zitten en vrije radicaalvorming kunnen neutraliseren.

Check ook de recepten van de andere next-level chocolade paaseitjes. Wat dacht je van een groene energiebooster met matcha of goudgele eitje met romige vulling…

Magische hazelnoot praline paasei

Een dikke laag chocolade, romige praline en knapperige… De buitenkant van deze paaseitjes zijn van extra donkere chocolade, vol met flavonoïden en antioxidanten die bekend… Recepten chocolade paasei European Print
Porties: 10 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 127 calorieën 8 vet
Waardering: 4.5/5
( 2 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 50 g hazelnoten, ongebrand
  • 100 g verse dadels, ontpit
  • 30 g (rauwe) cacaopoeder
  • snufje zeezout
  • 1 tl reishi poeder (optioneel)
  • 25 g geroosterde boekweitkorrels
  • 75 g extra bittere chocolade
  • 30 g vegan witte chocolade

BEREIDINGSWIJZE

1. Maal de hazelnoten in de blender fijn samen met de dadels, cacaopoeder, zeezout en reishi totdat je een gladde massa hebt. Schep de boekweitkorrels door de praline.
2. Vorm met je handen eerst 10 balletjes en maak er dan voorzichtig eivormpjes van. Steek in elk eitje een satéprikker en leg de eitjes minimaal 2 uur in de vriezer totdat ze goed hard en koud zijn.
3. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dip één voor één de bevroren praline vulling in de chocolade. Doordat de eitjes bevroren zijn wordt de chocolade direct hard. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje en vervolgens terug in de vriezer.
4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet met een lepeltje de witte chocolade rondom de paaseieren. Haal de satéprikkers uit de eitjes. Bewaar de eitjes in de koelkast, de vriezer of serveer direct.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!