Lot & de Walvis

Echt waar, ga naar de haven in Leiden en plof neer op 1 van de banken (vol met kussens) bij Lot & de Walvis. Wat is dit een fijn plekje zeg. Het is sfeervol ingericht met veel planten, bloemen, leuke stoelen & een chill plekje met een platenspeler. Overal waar je kijkt zie je wel wel iets! Ze hebben hier zelfs een waterbar waar je water met vers fruit kunt tappen! Buiten op het terras kijk je uit over de haven, wat heerlijk is zo in de zomer. Wij waren er met wat regen, ook niet erg, want binnen zitten is geen straf bij Lot!

Het menu
De menukaart is heel gevarieerd. Alles kan vegan bereid worden en daar worden wij heel blij van. Ze zijn al een poosje aan het nadenken over vegan opties op de kaart en na onze komst gaat dat waarschijnlijk ook gebeuren. Zo leuk!

We mochten van alles proeven, een feestje natuurlijk! De tafel stond vol met lekkere dingen. Een erwten/munt soepje, een salade van gele biet, tomaten & geroosterde pecannoten, een pokebowl en een broodje met baba ganoush, geblancheerde asperge, aubergine, zoetzure pompoen. We kunnen niet aangeven wat nou absoluut onze favoriet was, alles eigenlijk! Dus dat zegt genoeg toch ;)?

We sloten het etentje af met watermeloen en cava. Een topcombinatie en absoluut een aanrader in de zomer! Gelukkig hoefden we daarna niet nog naar kantoor, hihi.

Vraag voor vegan!
Zoals wij al zeiden, er staan nog geen speciale vegan gerechten op de kaart. Maar ze zijn er druk mee bezig, dus blijf vragen! Dit is echt het fijn plekje. Alles klopt en daar worden wij ontzettend blij van! Het interieur is sfeervol, het eten smaakt goed, de bediening is vrolijk & de locatie is zo fijn aan het water. Ben je nu ook benieuwd en krijg je zin in een dagje Leiden? Check hieronder de adres & contact gegevens. ENJOY!

Adres
Haven 1
2312 MG Leiden

Klik hier voor de website
Klik hier voor Instagram

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!