Kruidensalade

Met verse kruiden en zeewier

Dulse is rijk aan mineralen, waaronder jodium. Jodium is een cruciaal mineraal voor de bijnieren. Het vormt een onderdeel van de T3 en T4 bijnierhormonen die in elke cel van het lichaam worden gebruikt om het metabolisme en de verbranding van vet te reguleren. Dulse kun je vaak vinden in een biowinkel of als vlokken bestellen online. Geen dulse? In plaats van dulse kun je verkruimelde norivellen gebruiken in dit recept.

Dagelijks of als onderdeel van je detoxdagen

Deze salade kan een dagelijks onderdeel zijn van je voeding (heerlijk als lichte lunch of bijgerecht bij de maaltijd), maar het kan ook onderdeel zijn van een detoxkuur. Tijdens een detoxkuur focus je op plantaardige maaltijden die zo min mogelijk bewerkt zijn, licht verteerbaar en heel veel vitamines en mineralen bevatten. Inspiratie en een compleet detox weekmenu kun je vinden in ons Green Happiness Detox boek.

Wil je detoxen met sappen (en zelf niet de hele dag in de keuken staan) dan zijn de diepgevroren sappen van SAPJE een aanrader! Je kunt losse sappen bestellen, maar ook een volledige sapkuur van 3, 5 of 7 dagen. Inclusief een soepje voor in de avond én een vegan detoxmenu om je sapkuur rustig op- en af te bouwen. Wij hebben geholpen bij het samenstellen van de recepten voor het vegan detox menu en dit recept is daar onderdeel van.

Kruidensalade

Met verse kruiden en zeewier Dulse is rijk aan mineralen, waaronder jodium. Jodium is een cruciaal mineraal voor de bijnieren. Het vormt een onderdeel van… Lunch detox salade European Print
Porties: 1 Wachttijd:
Voedingswaarden: 200 calorieën 20 grams vet
Waardering: 5.0/5
( 1 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • ½ komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • 25 g rucola
  • 5 g verse koriander (of peterselie)
  • 5 g verse dille
  • optioneel: 2 eetlepels Atlantic dulse (of 2 verkruimelde norivellen)
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel

BEREIDINGSWIJZE

1. Snijd de komkommer, ui en tomaten in dunne plakjes. Doe ze samen met de rucola in een schaal.
2. Snijd de koriander en dille klein. Hussel deze samen met de dulse (of nori) door de salade.
3. Pers de halve citroen en sinaasappel uit en giet het sap als dressing over de salade.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!