How to stay healthy (& vegan) op vakantie

Italië, Ibiza, Amerika of Griekenland… Wat je vakantiebestemming ook is, het is soms best lastig om je aan je (nieuwe en healthy) voedingspatroon te houden wanneer je op vakantie bent. Wij geven je tips!

Het is heel logisch dat je op vakantie wat minder op je eten let. Je eet vaker buiten de deur, ze hebben niet de ingrediënten of gerechten die je kent van thuis en je neemt nét iets vaker een ijsje, dessert of andere extra treat. Dat is ook helemaal niet erg en moet kunnen in je healthy levensstijl. Maar na een weekje vakantie hoef je nou ook weer geen 3 kilo te zijn aangekomen. En wie zegt er dat je op vakantie niet gezond kunt eten?

  • Geen zomer zonder ijs! Toch? Kies voor een sorbetijsje in plaats van roomijs en neem een bakje in plaats van een hoorntje. Steeds vaker zijn er meerdere vegan opties voor ijs, dus vraag er naar!
  • Laat de frisdrank voor wat het is en vraag om water (eventueel met koolzuur) en een schijfje citroen.
  • Drink niet elke dag alcohol en wanneer je drinkt; neem een glas in plaats van een hele fles, drink rustig en wissel je drankjes af met een glas water. Dat scheelt je heel wat calorieën en je staat de volgende ochtend een stuk frisser op.
  • In elk restaurant hebben ze groenten. Dus wanneer ze niets veganistisch op de kaart hebben staan vraag of ze iets voor je maken of kies alle bijgerechten, bij elkaar een prima maaltijd!
  • Vraag in een restaurant of ze de dressing apart serveren. In Spanje of Italië geven ze vaak de olie al naast de salade. Dat scheelt, anders kan je gezonde maaltijd zo veranderen in een zware caloriebom.
  • Laat de gefrituurde aardappeltjes staan en vraag om de gekookte of gestoomde variant.
  • Deel je dessert, een paar hapjes zijn meestal al voldoende om je zoete trek te stillen.
  • Neem wat basics mee van thuis. Ingrediënten om een havermoutje te maken als ontbijt hebben ze vrijwel in elk land, maar weet je het niet zeker neem de ingrediënten mee van thuis!


Ga je toevallig naar Ibiza? Hier vind je onze favoriete hotspots, daar zit je sowieso goed voor yummy vegan food! Meer vakantietips vind je in het Your 50 Days of Green Happiness zomerboek.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!