Hoe verzuurd is jouw lichaam en hoe kun je ontzuren?

De beste detox voor je lichaam

  • Woon je in een stad?
  • Eet jij regelmatig geraffineerde suikers, verzadigde vetten, dierlijke eiwitten, alcohol, koffie en limonades?
  • Heb jij wel eens stress?
  • Sport je veel?
  • Rook je of gebruik je medicijnen?

Als je op één of meer vragen ‘ja’ hebt geantwoord dan heb je een grote kans dat je lichaam verzuurd is. ‘Verzuurd?’ hoor ik je denken. That’s right, een lichaam kan verzuurd raken. En dat klinkt net zo onprettig als het is. Als je lichaam verzuurd is kunnen ziektes eenvoudiger ontstaan, kun je slechter slapen, heb je een grotere kans op haaruitval en huidproblemen, maar ook op diabetes, jicht, nierstenen, artrose en reuma. Gelukkig is er ook nog goed nieuws: je kunt de balans in een verzuurd lijf vrij eenvoudig herstellen.

Eengemakkelijke effectieve manier om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen (zuren) terwijl je tegelijkertijd aanvult met de nodige mineralen, is een goede detox doen. Ons 7 daagse detox programma is speciaal ingericht hier op. Lichte maaltijden, vullende smoothies, warme soepen en gezonde snacks. De perfecte kickstart om alle zuren kwijt te raken!


Hoe ontstaan die zuren dan?

“Als wij geboren worden, bestaan wij voor 70% uit water en 30% uit spoor elementen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden in ons lichaam af. Met name zure afvalstoffen komen hiervoor in de plaats. Deze ontstaan door verkeerde voeding, medicijnen, veel- en intensief sporten en een ongezonde levensstijl (bijvoorbeeld roken en straling). Veel afvalstoffen loost ons lichaam via uitscheidingsorganen. Bijvoorbeeld via de huid en via de blaas. Echter kan ons lichaam niet al deze afvalstoffen lozen. Het zijn er dan simpelweg te veel. Er blijven dan zuurresten in het lichaam achter. Hoe meer zuurresten, hoe zuurder je lijf is,” aldus ontzuringsexpert Peter-Ohms.

Eigenlijk is het heel logisch. Als je sport verzuurd je lichaam, die verzuring is de spierpijn die je voelt. Het is belangrijk om de zuurbalans van je lijf op peil te houden, omdat in een verzuurd lichaam ziektes meer kans krijgen en belangrijke enzymenactiviteiten slecht kunnen plaatsvinden in een verzuurd lijf. Gezond eten (veel groen) en detoxen doet precies dat; het helpt om afvalstoffen (zuren) uit het lichaam af te voeren.

Hoe weet je of jouw lijf verzuurd is?

“Je kunt het herkennen van een verzuurd lichaam op twee niveaus indelen. Een gemiddeld verzuurd lichaam kan last hebben van vermoeidheid, gewrichtspijnen, haaruitval, weinig energie en huidongemakken. Een sterk verzuurd lijf gaat een stapje verder. Je kunt dan kampen met aandoeningen zoals jicht, artrose, fibromyalgie en eczeem,” aldus Peter-Ernst.

“Verzuring 100% tegengaan is onmogelijk,” vervolgt Peter. “We leven in een westerse wereld waar straling, medicatie en bewerkte voedingsmiddelen normale begrippen zijn geworden. Wel kun je, je lichaam een handje helpen in haar strijd tegen verzuring. Het begint met het testen van je zuurgraad. Dat doe je met behulp van pH-strips. Deze tonen de zuurgraad van jouw lichaam aan. Hiervoor geldt: een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0 is perfect. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 duidt op middelmatige verzuring. Bij een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 spreken we over een hoge mate van verzuring.”


Hoe houd je de zuurbalans gezond?

  • Dagelijks groene (blad)groenten eten. Dit doen we door een groene smoothie te maken of een salade te nemen bij de lunch of avondmaaltijd.
  • Door een groene smoothie doen we een theelepel groen (superfood) poeder, van Green Juice, voor de extra mineralen (= extra ontzurend).
  • Veel groenten en fruit eten! In het ontbijt (havermout of smoothiebowl), tijdens de lunch, het diner én als snack. Sterk ontzurende groenten zijn bijvoorbeeld asperges, bloemkool, broccoli, courgette, erwten, spinazie, sla, komkommer en rode kool.
  • In bad gaan met mineralenzout. Een bad of voetenbad met een schep van dit zout geeft je een instant zen gevoel, maakt je huid babyzacht én helpt je hele lichaam om afvalstoffen af te voeren. Ideaal voor na een intensieve workout, wanneer je een extra detox wilt, je verkouden of grieperig voelt. Wij gebruiken MeineBase mineralenzout.
  • Veel water drinken. Wij drinken minimaal 2 liter per dag en bij voorkeur gefilterd water. En met een druppeltje essentiële Lemon olie.


Meer manieren om te ontzuren:

Meer tips om op een natuurlijke manier te ontzuren vind je in ons Your 50 Days of Green Happiness zomerboek. We nemen je mee in natuurlijke beautyrituelen die zorgen dat je letterlijk van binnenuit gaat stralen. Met een volledig 50 dagen menu ontzuur je jouw lichaam stap voor stap. Doe vooral ook de Beauty- en de Health check in het boek om te checken hoe je er op dit moment voor staat!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!