Het plastic dieet

Het plastic probleem

Met elkaar creëren we ongelofelijk veel plastic afval! Meer dan 80% van de plasticvervuiling in de oceaan komt van het land. De helft van al het plastic dat we dagelijks gebruiken, gooien we binnen 20 minuten weg. Plastic in het milieu wordt niet biologisch afgebroken; het breekt af in steeds kleinere stukjes, die microplastics worden genoemd. Vandaag de dag lijken onze oceanen op een globale soep van microplastics: de plastic soep. 

My Little Plastic Footprint

Iedereen gebruikt plastic. Plastic is eigenlijk een geweldige uitvinding met ontzettend veel mogelijkheden en ook nog eens héél goedkoop. Maar de impact op ons milieu is enorm en de verschillende soorten (micro)plastics zijn schadelijk voor dier en mens. Om de hoeveelheid plastic waarmee we dagelijks in aanraking komen terug te brengen, moeten we allemaal op plasticdieet. Met een handige, nieuwe app ‘My Little Plastic Footprint’ bescherm je je gezondheid en help je mee aan een oplossing voor het wereldwijde plasticprobleem. Ik zeg downloaden!

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig. Het plastic dieet is verdeeld in zes leefgebieden: badkamer, keuken, reizen, vrije tijd, huishouden en tuin. Bij elk gebied hoort een leerzame quiz. Daarnaast kun je meer dan 100 tips volgen om je plastic voetafdruk te verkleinen. Dit is de makkelijkste manier om te beginnen met je plastic dieet. Let’s do this!

Om je te motiveren het dieet vol te houden is er een Plastic Mass Index, ook wel PMI. De PMI gaat van 0 tot 100: hoe dichter je bij 0 bent, hoe beter je aan je dieet doet; en hoe dichter je bij 100, des te meer plastic je uit je leven moet verbannen. 

Elk item in het plastic dieet is door de PMI berekend, gebaseerd op het gewicht en de grootte van elk item, hoe vaak je het zou gebruiken, de kans dat het in het milieu terechtkomt en de impact die dat heeft, en de beschikbare alternatieven. 

Start meteen!

Je kunt de ‘My Little Plastic Footprint’ app downloaden in de App store of Google play. Wil je meer weten over het plastic probleem? Neem dan een kijkje op de site van de Plastic Soup Foundation – No Plastic In Our Water Or Our Bodies – Plastic Soup Foundation.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!