Het geheim voor lang en stralend haar

Hoe krijg je nou dik, lang en stralend haar? Wedden dat deze tips je zeker gaan helpen?

Eerlijk, of je dik en lang haar hebt of niet heeft vaak te maken met je genen. En daar heb je nu eenmaal weinig invloed op. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om de boel een handje te helpen. Komen ze.

Eat your greens

Misschien wel de allerbelangrijkste: eat your greens! Als je niet voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt, onttrekt je lichaam die vitaminen en mineralen uit dingen die minder van belang zijn om te kunnen zorgen voor je botten en de organen in je lijf. En welke dingen zijn minder belangrijk? Je nagels, huid en haar. En hoe belangrijk jij die dingen ook vindt, je lijf vindt de rest net even belangrijker. En gelukkig maar. Maar goed, het is dus belangrijk dat je genoeg groenten en fruit eet om al die vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe meer, hoe beter basically. Twee hele belangrijke mineralen voor mooi haar zijn zink (graanproducten, noten) en selenium (zilvervliesrijst, paranoten, brood etc).  .

Blijf weg van nasty chemicals

Haarlak en haarspray? No thanks. Kies je shampoo en conditioner zorgvuldig (stay away from bad chemicals) en gebruik alleen natuurlijke oliën (zoals arganolie) voor je haar.

Zo min mogelijk stijltangen en föhns

Hitte is helemaal niet goed voor je haar. Gebruik je föhn dus sporadisch en blijf het liefst zoveel mogelijk weg van stijltangen en krultangen.

Een goede haarborstel

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het gebruik van een borstel die goed werkt met jouw haar is ook belangrijk. Test er een paar uit, lees reviews en speur forums af om te kijken welke borstel goed is voor jouw haar.

Slaap op een satijnen kussensloop

Feitje: katoen kan vocht en natuurlijke oliën onttrekken aan je huid en haar. Satijn doet dat niet én is veel zachter, waardoor de kans op rimpels in je huid ook nog eens minder groot is. Aanschaffen dus, die satijnen kussensloop.

Wat is jouw haargeheim?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!