Het geheim voor een zo mooi mogelijk leven volgens een kunstzinnig therapeut

Een mooi leven is voor iedereen anders. Maar we kunnen altijd leren van elkaar. Dit zijn de 5 gouden regels die kunstzinnig therapeute Floor toepast in haar leven voor een zo mooi mogelijk leven.

Regel 1: Wees Creatief!

Je hoeft niet creatief te ‘zijn’ om creatief te ‘doen’! Creativiteit zit soms in de kleinste dingen; een probleem omdenken bijvoorbeeld of een nieuw recept uitproberen. Stuur eens een kaart in plaats van een appje. Iets laten onstaan vanuit de flow –zonder plan of doel – het volgen van je impuls om bijvoorbeeld een keer te stoppen langs de weg en een veldboeket te plukken, geeft energie!

Regel 2: Je zo nu en dan ‘gewoon’ even kut voelen

Even het nare gevoel wat je hebt niet fixen, begrijpen of negeren. Maar het met je meedragen zonder je direct weer fijn te willen voelen. Ik oefen mij suf en het lukt helaas nog niet altijd. Maar ik besef mij wel hoe belangrijk het is, zonder lelijk geen mooi. Zonder duister geen licht. Cliché misschien, maar wel hartstikke waar.

Regel 3: Onderweg Zijn

De Dijk zingt het al jaren: ‘Alles komt terecht, we zijn er nog niet
maar we zijn onderweg.’ Niet de eindbestemming maar de reis (met alle mogelijkheden, omwegen, struikelblokken, successen etc.) telt! Genieten van waar je nu bent, aandacht geven aan de dingen die je doet (of bewust niet doet) dat is waar het leven om draait. Toch?

Regel 4: Echtheid duurt het langst

Niet alleen eerlijkheid maar ook echtheid duurt voor mij het langst. Als ik kies voor echtheid vind ik mijn leven het mooist. Dat is niet altijd de gemakkelijkste weg overigens. Echte aandacht geven aan iets of iemand (mijzelf inclusief) vraagt tijd en investering. Net als echte voeding, wat ik ook belangrijk vind. Een courgette met zand eraan van de boer dichtbij huis, of een zelfgebakken koekje met pure ingredienten maken mij blij.

Regel 5: Groeien en Bloeien

‘Als je blijft doen wat je altijd al deed zul je krijgen wat je altijd kreeg.’ Dus: wil je het anders? DOE anders! Neem het heft in handen om te kunnen ontwikkelen. Dat gaat niet over het hebben (of houden) van controle maar wel over het besef dat JIJ de keuze hebt, telkens weer, hoe je om gaat met de dingen waar je mee geconfronteerd wordt (ook de positieve dingen!). Het geeft mij steeds weer kracht mijn leven zo vorm te geven dat ik er de meeste voldoending uithaal.

Floor is een 30 jarige, zelfstandig therapeut met een eigen bedrijf (Praktijk Floor). Meer Floor? www.praktijkfloor.nl

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!