Healthy hotspots Wenen

Vegan restaurants in Wenen

Kun je je alleen maar te buiten gaan aan apfelstrüdel en Wiener schnitzel in Wenen? Welnee. Want ondanks dat deze stad een enorme historie heeft, is het ook een supermoderne plek. Je hoeft niet heel hard je best te doen om de tofste vegan restaurants te vinden. Hoofdredacteur Gabriëlle was drie dagen in deze prachtstad en verzamelde een aantal toffe hotspots.

Veggiezz
Op maar liefst drie plekken in Wenen vind je Veggiezz, een restaurant met vegan gerechten én veel glutenvrije opties. Ik ging voor de glutenvrije, vegan burgers met zoete aardappelfrietjes met vegan mayo en vegan rosé. Maar op de kaart staan verder nog soepen, salades, broodjes, wraps, vegan steaks, toetjes en zelfs een hele rij vegan wijnen. Of het lekker was? Heerlijk!

Tian Bistro
Op zoek naar vegan eten, maar dan wel in een typisch Weens restaurant? Welkom bij Tian Bistro. Dit restaurantje met gezellig terras vind je in een enorm snoezig straatje. Door middel van een uitgebreide legenda wordt aangegeven welke gerechten vegan zijn of eventuele allergenen bevatten. Ik ging voor de Tian ‘Raphaello’ (naar die kokossnoepjes) met shiitake saus, komkommer-zeewier salade en de homemade hibiscus limonade. So yummy!

Delicious Vegan Bistro
Vlakbij de populaire Naschmarkt vind je Delicious Vegan Bistro. Dit piepkleine, maar knusse terras heeft wisselende gerechten. Dit keer op het menu? Een zoete aardappel curry en een avocado bowl met zwarte noodles. En de eigenaresse is ook nog eens superlief. Like!

Un Petit Café
In het MuseumsQuartier vind je het mooie, maar knusse terrasje van Un Petit Café. Hier kun je terecht voor een vegan koffie, biologische limonade of een (eventueel vegan) soepje. De eigenaar is súperlief en heeft hart voor de zaak, dat merk je meteen. Hele fijne plek, dit!

Neni
Op de populaire Naschmarkt vind je het hippe Neni. Ze hebben hier een aantal vegetarische opties (zoals de vegetarische burger), maar ook een aantal vegan options zoals de gekarameliseerde aubergine met rijst. Schmeckt gut!

Denn’s Biomarkt
In reguliere supermarkten in Wenen vind je al superveel biologische en vegan producten, maar Denn’s biomarkt spant de kroon (alleen het vegan chocoladeschap al!). We love!

Veganista
Trek in een ijsje? Komt dat even goed uit. Bij Veganista vind je de lekkerste vegan ijsjes.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!