Healthy hotspots Vietnam

Veganistisch eten, lastig in Vietnam? Dat hoeft dus helemaal niet. Gabriëlle reisde door zuidoost Azië en verzamelde haar favo vegan hotspots. Ze was in Noord Vietnam in Hanoi, Ninh Binh en Cat Ba.


Hanoi

Deze drukke stad zit vol vegan gems. Je kunt hier zo waanzinnig goed eten!

Jalus
By far mijn favo ontbijt- en lunchspot: scrambled tofu, zoete aardappel slices, mango pancakes, pumpkin curry, nori wraps, sautéed aubergine, you name it. De smaken zijn te gek. Oh en de smoothies hier zijn fan-tas-tisch. En dan hebben ze ook nog vegan chocoladecake op de dessert kaart. Does it get any better?

Minh Chay
Dit was het favo restaurant van mijn reispartner. Ze serveren hier voornamelijk Vietnamese gerechten, maar dan veganistisch. Van sweet soep met longan, zucchini soup tot hanoi pho (met nepvlees) en vegan snail noodle soup. En het personeel is superlief.

Cai Mam 
Ik liep bij toevalig langs dit restaurant dat vrij groot ‘vegan’ op de gevel heeft staan. Op de menukaart vind je reguliere gerechten, maar ook een aantal vegan opties zoals stewed tofu en mushroom, vegan rice noodle soup and slimmer aubergine in soja saus.

Aubergine Café
De laatste avond dat ik in Hanoi was vond ik deze plek dankzij een tip van iemand via Instagram. Het menu staat bomvol vegan opties en je kunt je eigen spring rolls maken (en dus eventuele allergenen eruit laten!).

La Studio
Verborgen in een klein straatje zit La Studio. Je moet echt even zoeken en als je het hebt gevonden, heb je het idee dat je iemands huis binnenloopt. Twee kleine huiskamertjes zijn omgebouwd tot knusse plek waar je thee, smoothies en taart kunt bestellen.Cat Ba

Vanuit dit stadje is het goedkoop om een tour naar Halong Bay en Lan Ha Bay te boeken. Het eten is – om heel eerlijk te zijn – best slecht. Wel zit er één restaurantje, genaamd Buddha Garden, waar je veel vegan opties kunt eten. Ze noemen zichzelf vegan, maar er staan ook gerechten met yoghurt op de kaart. Dus check even goed of wat je bestelt ook echt vegan is. Ze serveren een soort daghap die varieert en vaak erg goed is.

Ninh Binh/Tam Coc

In Ninh Binh vind je een restaurantje dat exact dezelfde menukaart heeft als de Buddha Garden, dat gewoon Vegan Restaurant heet. Wederom is niet alles vegan, maar de gerechten op de kaart zijn prima.

Chookie’s Beer Garden
Gloednieuw in Ninh Binh is Chookie’s Beer Garden, een toffe hangout met vegan gerechtjes, waaronder een aantal goddelijke vegan smoothies. Als je een allergie hebt voor iets is dat geen probleem en het personeel is superaardig.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!