Healthy hotspots Milaan

Gezond, plantaardig en glutenvrij eten in het land van pasta, pizza en ijs? In Milaan is het een makkie. Gabriëlle ging een weekendje naar Milaan en at glutenvrije pizza, vegan ijs in een glutenvrij hoorntje en een drie gangen menu van culinaire plant-based gerechten. Oh en ook de burger met patat mocht niet ontbreken.

Vanilla Gelati Italiani – Via Pattari, 2, Milaan

Om de hoek van de beroemde Duomo vind je een ijssalon met vegan ijs én glutenvrije en vegan ijshoorntjes! Want je kunt natuurlijk niet in Milaan geweest zijn zonder een ijsje te eten. Zelfs niet in januari.

Mantra Raw Vegan – Via Panfilo Castaldi, Milaan

Absoluut mijn nieuwe Milanese lievelingsrestaurant: Mantra Raw Vegan. Dit restaurant is super clean ingericht en zit vaak bomvol. Ga voor een Acai ontbijt óf kies een lunch/diner bestaande uit bijvoorbeeld raw vegan pompoenravioli met pijnboompitkaas. En dan de toetjes! Raw brownies, cheesecakes: het houdt niet op. Je kunt de deur ook nog eens uit met een verse cold pressed juice in je handen. What’s not to love?

Flower burger – Viale Vittorio Veneto, 10 of Via Vigevano, 6, Milaan

Trek in een burger met friet? Had ik dus ook. Ik ging naar Flower Burger voor de Tofungo (zonder glutenvrij broodje, helaas) met gerookte tofu, tomaat en champignons. En frietjes met vegan mayo, natuurlijk. Verder op het menu: zwart en roze burgerbroodjes met verschillende soorten burgers en vegan kaas. Perfect voor als je trek hebt in een snelle, maar vullende maaltijd. Oh en de prijs is ook dikke prima, voor een burger betaal je van minimaal €6,50 en maximaal €9,50.

Juice Bar – verschillende locaties

In Milaan is het bijna lastig om niet tegen een Juice Bar aan te lopen. In de stad zitten er op z’n minst vijf. En hier kun je terecht voor een goedbelegd broodje of een ontbijt met kokosyoghurt of een Acai bowl (die wel ietwat waterig is, trouwens).

Meer vegan in Milaan? Er zijn nog een aantal andere vegan restaurants in Milaan en ook als je op zoek bent naar glutenvrije pizza zonder kaas kun je in deze stad terecht. Ik heb helaas niet de tijd gehad om álles te bezoeken. Heb jij nog leuke Milaantips voor ons? Laat het ons weten!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!