Groene Matcha Chocolade Paasei

Groene energiebooster matcha

Dit zijn next level paaseitjes. Je gelooft het niet dat deze ook nog daadwerkelijk bijdragen aan een mooiere, gezondere jij. Yup, deze chocolade paaseitjes barsten van de gezondheidsbevorderende ingrediënten. Nooit meer hoef jij je schuldig te voelen wanneer je de hele voorraad paaseitjes opeet.

Amandelen zijn één van de meest geliefde noten onder veel healthseekers. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de hoeveelheid vitamine E die erin zit samen met mineralen als magnesium en calcium. Alle drie belangrijke spelers in het gezond en stralend houden van onze huid.

De energieboost ervaar je wanneer je het eitje op hebt en de matcha zijn weg vindt door je bloedsomloop. De goede schone energie ontvang je niet alleen vanwege de cafeïne, maar door een combinatie van goede stoffen in matcha waaronder L-theanine en chlorofyl. Eén kopje matcha bevat net zoveel antioxidanten als 10 kopje gewone groene thee! In Japan wordt matcha ook wel gedronken door zen boeddhisten om tijdens meditatie te relaxen en toch alert te blijven.

Check ook de rest van de next-level chocolade paasei recepten! Wat dacht je van een goudgele met kurkuma of een healthy vegan praline vulling…

Groene matcha chocolade eieren

Groene energiebooster matcha Dit zijn next level paaseitjes. Je gelooft het niet dat deze ook nog daadwerkelijk bijdragen aan een mooiere, gezondere jij. Yup, deze… Recepten chocolade paasei European Print
Porties: 10 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 90 calorieën 5 vet
Waardering: 5.0/5
( 1 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 50 g witte amandelen, ongebrand
  • 100 g verse dadels, ontpit
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zeezout
  • 2 tl matchapoeder
  • 75 g pure chocolade

BEREIDINGSWIJZE

1. Maal in de blender of keukenmachine de amandelen samen met de dadels tot een fijne massa.
2. Vorm met je handen eerst 10 balletjes en maak er dan voorzichtig eivormpjes van. Steek in elk eitje een satéprikker en leg de eitjes minimaal 2 uur in de vriezer totdat ze goed hard en koud zijn.
3. Smelt de chocolade au bain-marie. Dip één voor één de bevroren praline vulling in de chocolade. Doordat de eitjes bevroren zijn wordt de chocolade direct hard. Bestrooi direct met wat matchapoeder zodat de eitjes een groene glans krijgen. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje. Haal de satéprikkers uit de eitjes. Bewaar de eitjes in de koelkast, diepvries of serveer direct.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!