Goudgele Chocolade Paasei

Next level healthy chocolate…

Geen Pasen zonder eieren en dan het liefst chocolade eieren. Herinner jij je ook die paaseitjes die je open beet en waar vervolgens een advocaatvulling in zat? Vond je die lekker of gruwelde je ervan? Wat het ook is, dat maakt niet uit. De smaak van deze eitjes lijken er niet op, maar wanneer je ‘t eitje open bijt aanschouw je wel de meest ultieme paasvulling. Romig wit met een goudgeel center. 

De romige vulling hap je zonder schuldgevoel weg terwijl je stresslevels zakken door de adaptogene eigenschappen van de maca. Maca helpt het lichaam om te gaan met stressfactoren uit ons drukke leven. 

De ontstekingsremmende effecten van het goudgele kurkuma worden versterkt door het snufje zwarte peper en vult het midden van het ei. Een druppeltje sinaasappel olie wekt de creativiteit op. Bye bye stress, hallo inspiratie. Doe ons nog maar zo’n eitje!

Check ook de andere next-level chocolade paaseieren. Zoals de groene matcha energiebooster en de roze eitjes met salted caramel.

Goudgele Chocolade Paasei

Next level healthy chocolate… Geen Pasen zonder eieren en dan het liefst chocolade eieren. Herinner jij je ook die paaseitjes die je open beet en… Recepten chocolade paasei European Print
Porties: 10 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 104 calorieën 7 vet
Waardering: 3.5/5
( 2 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 50 g cashewnoten, ongebrand
  • 50 g kokosrasp
  • 2 el rijststroop
  • snufje zeezout
  • 1 tl maca poeder (optioneel)
  • 2 tl kurkumapoeder
  • snufje zwarte peper
  • 1 druppel essentiële olie wild orange (optioneel)
  • 75 g pure chocolade

BEREIDINGSWIJZE

1. Maal in de blender of keukenmachine de cashewnoten samen met de kokosrasp, rijststroop en zeezout tot een fijne massa.
2. Schep 1/3 van de vulling in een apart bakje. Roer hier 1 tl kurkumapoeder, zwarte peper en een druppeltje sinaasappelolie doorheen. Roer de maca door de rest van de vulling.
3. Maak van de gele vulling 10 kleine balletjes. Verdeel de rest van de vulling om deze balletjes heen. Vorm met je handen de ballen om tot een eivorm. Steek in elk eitje een satéprikker en leg de eitjes minimaal 2 uur in de vriezer totdat ze goed hard en koud zijn.
4. Smelt de chocolade au bain-marie. Dip één voor één de bevroren vulling in de chocolade. Doordat de eitjes bevroren zijn wordt de chocolade direct hard. Bestrooi direct met wat kurkumapoeder zodat de eitjes een goudgele glans krijgen. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje. Bewaar de eitjes in de koelkast, diepvries of serveer direct.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!