Golden Milk

Ayurveda in een hippe mok

Soms kun je wel wat extra zonneschijn gebruiken! Invloed op het weer hebben we helaas niet, maar we kunnen je dag wél opfleuren met deze vrolijk gekleurde latte waar je het heerlijk warm van krijgt.

Golden Milk is van oorsprong een Indiaas drankje, ooit bedacht door een yoga-instructeur. Het drankje wordt al eeuwen in de geneeskunde gebruikt vanwege de krachtige werking van de kurkuma. Meer over de bijzondere eigenschappen van kurkuma lees je in dit artikel.

Wij gebruiken zelf kurkuma ook dagelijks via een druppel essentiële olie omdat we daar een positief resultaat van zien op onze huid. Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en werkt ondersteunend voor de lever (die wel meer dan 600 taken heeft!).

Golden milk

Ayurveda in een hippe mok Soms kun je wel wat extra zonneschijn gebruiken! Invloed op het weer hebben we helaas niet, maar we kunnen je… Recepten Ayurveda drankje Indiaas Print
Porties: 2 Wachttijd:
Voedingswaarden: 102 calorieën 6 vet
Waardering: 3.2/5
( 21 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 400 ml amandelmelk
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl kaneel
  • snufje zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

1. Schenk de amandelmelk in een pannetje en voeg daar de kurkuma, gember, zwarte peper kaneel en ahornsiroop aan toe. Roer goed door met een garde.
2. Laat de melk warm worden tot het bijna kookt.
3. Schenk de warme melk in 2 kopjes en bestrooi eventueel met wat extra kaneel.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!