Frisse aspergesoep met aardbeien

Healthy detox soup

Klinkt als een gekke combinatie, asperges met aardbei? Prepare to be blown away, want deze aspergesoep met aardbei is dus echt een kneitergoede combi!

Aangezien asperges zo’n geweldige ondersteuner zijn voor je nieren om afvalstoffen af te voeren (woohoo daily detox), is aspergetijd dé tijd om hier optimaal van te genieten! Vandaar dat wij de keuken in zijn gegaan om creatief te worden met asperges. Wanneer je er een soep van maakt wordt deze heerlijk romig. Extra (plantaardige) room of yoghurt toevoegen is niet eens per sé nodig, maar maakt het wel nog lekkerder.

In plaats van een zoete variant met aardbei en balsamico kun je deze soep ook hartig houden door bijvoorbeeld komijn en bosui toe te voegen, ga los met verse dille of garneer met geroosterde kerrie bloemkool uit de oven.

Frisse aspergesoep met aardbeien

Healthy detox soup Klinkt als een gekke combinatie, asperges met aardbei? Prepare to be blown away, want deze aspergesoep met aardbei is dus echt een… Recepten vegan asperge soep Hollands Print
Porties: 4 Wachttijd:
Voedingswaarden: 71 calorieën 1 vet
Waardering: 5.0/5
( 2 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 400 g witte asperges
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 ml plantaardige yoghurt (amandel of sojayoghurt)
  • 200 g aardbeien
  • 1 limoen
  • 1 tl ahornsiroop
  • Balsamicocrème

BEREIDINGSWIJZE

1. Schil de asperges en snij de harde onderkanten eraf. Kook alle asperges (op één na) in 400 ml bouillon in 15 minuten gaar. Giet af en vang 250 ml bouillon op.

2. Laat afkoelen en pureer de asperges en bouillon met een staafmixer tot een glad mengsel. Roer de plantaardige yoghurt en het sap van een halve limoen door de soep.

3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in dunne schijfjes. Snij de overgebleven asperge door de midden. Schil deze met een dunschiller in hele dunne plakjes. Karamelliseer de asperge in een theelepel ahornsiroop in een koekenpan.

4. Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met de aardbeien, plakjes asperge, een schijfje limoen en wat balsamicocrème.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!