Fancy Chocoladerepen

In deze video leer je:

 • Hoe je ”raw chocolate” maakt.
 • Welke ingrediënten je nodig hebt om van een simpele chocoladereep een FANCY maakt.
 • Wat je zelfgemaakte chocoladereep naar een verrassend en nieuw niveau brengt.
 • Waarom je essentiële olie pas op het laatst aan een gerecht wilt toevoegen.

Het geheime ingrediënt is altijd chocolade

Bezig met een recept waar je gesmolten chocolade voor nodig hebt en heb je over? Niet weggooien! Maak er deze prachtige chocolade repen van.

De polyfenolen in cacao zijn antioxidanten die gelinkt worden aan verschillende gezondheidseffecten, zoals vermindering van ontstekingen, verbetering van de bloedsomloop, en verlaging van het cholesterolgehalte.

Nu is natuurlijk het nadeel dat we cacao vaak eten in combinatie met vette koemelk en geraffineerde suikers, namelijk als chocola. Wanneer je echt van de voordelen van cacao wilt genieten kies dan voor een zo puur mogelijke vorm.

Je kunt zelf heel gemakkelijk raw chocolate bars maken van slechts enkele ingrediënten zoals we hier laten zien. Welke smaak is jouw favoriet; karamel-zeezout, amandel-kokos, goij-citroen? Experimenteer! In de video maken we een variant met roze peper essentiële olie, geroosterde pecannoten, gedroogde moerbeien en suikerpieken.

Hieronder vind je het recept voor nog twee andere combinaties. De ene met roze peper essentiële olie, goij bessen en kokosschaafsel. De andere met gedroogde vijgen, rozemarijn essentiële olie en zeezout.

Next level chocola

Essentiële oliën combineren heel goed met chocolade. In plaats van roze peper essentiële olie en rozemarijn essentiële olie zou je ook pepermunt, wilde sinaasappel, citroen of kaneel kunnen gebruiken. Verhit de essentiële olie niet te hoog om te voorkomen dat er veel van de smaak verloren gaat. Voeg de druppels op het laatste moment toe aan de chocolade.

Wil je meer leren over het gebruik van essentiële oliën in de keuken? Bekijk ons boek Koken met Essentiële Oliën of kom naar een online Introductie Masterclass Essentiële Oliën.

Fancy Chocoladerepen

In deze video leer je: Hoe je ”raw chocolate” maakt. Welke ingrediënten je nodig hebt om van een simpele chocoladereep een FANCY maakt. Wat je… Artikelen raw chocolate European Print
Porties: 10 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarden: 101.6 calorieën 7.5 vet
Waardering: 4.5/5
( 2 stemmen )

INGREDIËNTEN

 • 50g cacaoboter of kokosolie
 • 60g rauwe cacaopoeder
 • 25ml ahornsiroop
 • 3 druppels roze peper essentiële olie
 • 3 druppels rozemarijn essentiële olie
 • 20g goijbessen
 • 15g kokosschaafsel
 • 2 gedroogde vijgen
 • Snufje grof zeezout

BEREIDINGSWIJZE

 1. Smelt de cacaoboter of kokosolie in een pannetje.
 2. Voeg de cacaopoeder en ahornsiroop toe. Roer goed door totdat het helemaal gemengd is.
 3. Verdeel de chocola in twee chocolarepen vormen. Roer door de ene vorm de roze peper essentiële olie en door de andere vorm de rozemarijn essentiële olie.
 4. Verdeel de goijbessen en kokosschaafsel over de reep met roze peper essentiële olie.
 5. Snijd de gedroogde vijgen in stukjes. Verdeel deze over de reep met rozemarijn essentiële olie. Besprenkel met het zeezout.
 6. Zet beide repen minimaal een uur in de vriezer om hard te worden. Breek vervolgen in stukjes en enjoy!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!