DIY: Super moisturizing hair conditioner

Heb je na je vakantie last van droge haarlokken door de zon, het chloor in het zwembad of zout zeewater? Binnen een handomdraai maak je zelf super moisturizing hair conditioner waarmee je je haar een echte boost geeft!

Goede haarverzorging is belangrijk voor een goede uitstraling. Want een good hair day, daar willen we allemaal wel voor tekenen, toch? Dat dachten wij al. Wist je al dat je met drie simpele ingrediënten, waarvan er twee waarschijnlijk al in je keukenkastje staan, heel makkelijk conditioner kunt maken? We laten je zien hoe!

Dit heb je nodig:

  • 3 el kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • 8 druppels essentiële olie naar keuze voor een fijne geur

Zo maak je het:

  1. Schep de kokosolie in een kommetje en begin met het zacht maken van de kokosolie door er met een lepel doorheen te gaan totdat het een soepele pasta is.
  2. Voeg vervolgens de olijfolie en de essentiële olie toe. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor munt-, roos- of lavendelolie. Meng dit met een lepel zachtjes door elkaar heen.

Zo gebruik je de home made conditioner:

Breng het mengsel aan op nat haar. Laat de conditioner zo’n drie tot vijf minuten goed intrekken. Zo voedt de conditioner je haar optimaal. Spoel je haar daarna goed uit met lauwwarm water. Als er restjes blijven zitten wordt je haar er vetter van en dat willen we nou net niet hebben.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!