DIY: Pineapple crown plant

“A pineapple a day, keeps the worries away.” In de zomermaanden zijn wij helemaal ananas-fan. In een smoothie, op de grill tijdens het bbq’en of in een lekker toetje. Eigenlijk zonde dat je de mooie bladeren daarna weg moet gooien… Dat dachten we tenminste totdat we deze DIY bedachten om ons eigen kantoor op te fleuren!

Want met deze DIY heb je in 4 stappen (en een beetje geduld) een leuk plantje voor op tafel!

Dit heb je nodig:

  • 1 ananas
  • scherp mesje
  • een glas
  • een leuk potje
  • potgrond
  • eventueel satéprikkers

Zo maak je het:

  1. Verwijder de kroon, het gedeelte met de bladeren, van de ananas. Je kunt de kroon er gemakkelijk afsnijden of eruit draaien.
  2. Maak de kroon goed schoon met wat water en een mesje en zorg dat al het vruchtvlees verwijderd is. Zet de kroon op zijn kop op een koele plek en laat ‘m ongeveer een week drogen.
  3. Vul na een week een glas water en zet daar de kroon in! Mocht hij niet in het midden van het glas blijven staan kun je satéprikkers gebruiken om hem op zijn plaats te houden. Ververs het water om de paar dagen zodat de wortels goed uit kunnen komen.
  4. Zodra er wortels aan de kroon komen kun je het ‘plantje’ overpotten in een mooi potje met aarde. Ananassen houden van zonnige plekken, dus zet het plantje in het zonnetje op tafel of in het raamkozijn.

Je ananasplant is klaar! Maar wat doe je nu met de overgebleven ananas? Je kunt ze heerlijk klaarmaken op de barbecue. Snijd de ananas in repen en leg ze op de bbq! Het is echt super simpel, maar binnen een paar minuten heb je gegrilde ananas! Je kunt bijvoorbeeld een dipsausje maken met wat ahornsiroop, wat verse chillipepers en een snufje kaneel! Genieten toch?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!