DIY Baby Billendoekjes Spray

100% natuurlijk zonder chemicaliën en verzorgend voor de huid

Ze vliegen er doorheen wanneer je een baby hebt, de luiers en vochtige doekjes om de billen mee af te vegen. Gelukkig zijn er steeds meer doekjes op de markt die niet van plastic zijn gemaakt en geen parfums en andere chemicaliën bevatten (niet zo fijn voor de baby), maar daar moet je wel naar zoeken als je het wilt. Ook kom je er niet omheen dat de verpakking (al dan niet van gerecycled) plastic is gemaakt. 

Zo gemaakt

Voor onderweg gebruik ik kant-en-klare doekjes, maar thuis doe ik het anders! Ik heb zachte stoffen bamboe doekjes van Happy Naps. Je kunt uiteraard ook een oude lap stof gebruiken die je in stukjes knipt. De doekjes was ik mee met de wasbare luiers. Meer weten over wasbare luiers? Dat kun je lezen in deze blog. 

Om de doekjes nat te maken gebruik ik een heerlijke zelfgemaakte spray. Verzorgend voor de billen van mijn baby met onder andere kokosolie en pure lavendel essentiële olie. Supermakkelijk om te maken in een navulbare glazen spray fles! 

TIP: Plak er een leuke etiket sticker op waar je de ingrediënten opschrijft zodat je de spray gemakkelijk kunt aanvullen wanneer deze leeg is.

Kokosolie

Gebruik een vloeibare neutrale kokosolie, ook wel mct-olie genoemd. In kokosolie zit laurinezuur waarvan bekend is vanuit studies dat het een antibacterieel- en ontstekingsremmend effect heeft. Het heeft een helende werking bij puistjes, maar ook bij kleine irritaties en verwondingen.

Witch hazel

Ook wel toverhazelaar genoemd in het Nederlands, gemaakt van de toverhazelaar struik die veel groeit in Azië en Noord-Amerika. Witch hazel heeft onder andere ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen die kunnen helpen bij het verzorgen van een geïrriteerde of beschadigde huid. Ook zitten er flavonoïden in die de huid beschermen tegen vrije radicalen. 

Vitamine E olie

Vitamine E bevat enorm veel antioxidanten en werkt zowel voedend als verzorgend voor de huid. Ik heb het toegevoegd aan deze spray, omdat het ook helpt om ervoor te zorgen dat de spray minder snel zal oxideren (ranzig wordt). 

Lavendel essentiële olie

Pure lavendel essentiële olie ruikt natuurlijk heerlijk. De geur heeft een kalmerend effect, maar ook op de huid werkt lavendel kalmerend en verzachtend. Het bevat veel antioxidanten en werkt te gek bij kleine irritaties of roodheid van de huid. Zorg bij essentiële oliën wel dat je een 100% pure olie gebruikt (er zijn veel oliën op de markt waar chemicaliën in zitten!) van een merk dat je vertrouwt. Ik gebruik de olie van het merk doTERRA.

Gefilterd water

De spray vul ik aan met water. Daarvoor gebruik ik gefilterd water, zodat de spray langer goed blijft. Wanneer je geen waterfilter hebt kun je ook water koken, laten afkoelen en de spray daarmee aanvullen.

Baby Billendoekjes Spray

100% natuurlijk zonder chemicaliën en verzorgend voor de huid Ze vliegen er doorheen wanneer je een baby hebt, de luiers en vochtige doekjes om de… Blog DIY Baby Billendoekjes Spray European Print
Voedingswaarden: 200 calorieën 20 grams vet
Waardering: 3.2/5
( 5 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 1 glazen spray fles, 240 ml
  • 1 eetlepel vloeibare kokosolie
  • 1 eetlepel witch hazel
  • 1 eetlepel vitamine E olie
  • 10 druppels lavendel essentiële olie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Doe alle ingrediënten in een glazen spray.
  2. Vul aan met gefilterd water.
  3. Schroef de dop er op. Even schudden en je spray is klaar voor gebruik!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!