DIY: Allesreiniger met essentiële oliën

Goedkoop, gemakkelijk en t ruikt zó lekker!

Ik hou echt niet van schoonmaken, maar ben ineens het hele huis door gegaan met deze spray.

Van slechts een paar ingrediënten kun je een hele effectieve allesreiniger maken. Het leek mij altijd veel gedoe en ik was bang dat het niet goed zou werken. Mocht jij dat ook denken; think again! Deze spray had ik in letterlijk 5 minuten klaar. Ik heb nog nooit zo’n goedkoop natuurlijk schoonmaakmiddel in huis gehad. Je kunt zelf de geuren essentiële oliën kiezen. Zorg dat je echt voor een 100% pure olie gaat zodat je niet alsnog chemicaliën binnenkrijgt. Wij gebruiken alleen nog doTERRA oliën.

Essentiële oliën

De OnGuard blend is een mix van o.a. kruidnagel, kaneel en wild orange. Het werkt geweldig in schoonmaakmiddel of in de diffuser. De Purify blend is een mix van verschillende citrusoliën die allemaal een reinigend vermogen hebben en ruikt heerlijk fris.

Tip: doe deze blend van oliën ook aan de diffuser en je huis ruikt heerlijk fris en schoon.

Meer leren over oliën

Oliën bestellen om van dit soort easy DIY producten te kunnen maken? Lees meer hier, stuur me een berichtje of kom naar een Introductie workshop! De glazen spray fles heb ik via de website www.foroils.com gekocht.

DIY: Allesreiniger met essentiële oliën

Goedkoop, gemakkelijk en t ruikt zó lekker! Ik hou echt niet van schoonmaken, maar ben ineens het hele huis door gegaan met deze spray. Van… Artikelen non toxic cleaning European Print
Wachttijd:
Voedingswaarden: 200 calorieën 20 grams vet
Waardering: 4.3/5
( 4 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 150 ml water
  • 25 ml natuurazijn
  • 12 druppels Lemon essentiële olie
  • 15 druppels Purify essentiële olie
  • 3 druppels OnGuard essentiële olie

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe alle ingrediënten in een glazen spray. 2. Shake & you’re ready to spray.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. […] Voor een natuurlijke, niet al te dure, allesreiniger betaal je minimaal 4,- euro en dan weet je nog niet helemaal zeker wat er nu precies in zit. Natuurlijke aroma’s zijn echt niet hetzelfde als essentiële oliën. Mijn allesreiniger maak ik van een eetlepel witte azijn + 20 druppels essentiële olie (meestal On Guard en Pepermunt of Lemon) aangevuld met water. Niet alleen ruikt het heerlijk, het is hartstikke effectief in reinigen en doden van bacteriën zonder alle chemische stoffen die ik in thuis inadem. Bij elkaar kost me dat nog geen 2,50 euro. Ook zelf maken? Lees hier hoe. […]

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!