Detox Smoothie

Helpt zware metalen opruimen

Koriander is rijk aan vitamine A, K en C, en aan mineralen als ijzer, calcium en magnesium. Het kruid bevat meer antioxidanten dan de meeste soorten groente en fruit. Koriander kan helpen om metalen, zoals kwik of aluminium, die in vetcellen kunnen zitten opgeslagen, vrij te maken. Wanneer je koriander combineert met een blauwe algensoort, zoals spirulina die de zware metalen kan helpen afvoeren, heb je een power-detox-combinatie!

Lekkerder dan je denkt!

Klinkt de combinatie van koriander en spirulina niet lekker? Begin met een klein beetje, maar laat je vooral verrassen! De smoothie is een stuk lekkerder dan je zou denken, want je proeft het amper door de zoete smaak van de blauwe bessen en banaan.

Dagelijks of als onderdeel van je detoxdagen

Deze smoothie kan een dagelijks onderdeel zijn van je voeding (bijvoorbeeld als ontbijt of als deel van je ontbijt), maar het kan ook onderdeel zijn van een detoxkuur. Tijdens een detoxkuur focus je op plantaardige maaltijden die zo min mogelijk bewerkt zijn, licht verteerbaar en heel veel vitamines en mineralen bevatten. Inspiratie en een compleet detox weekmenu kun je vinden in ons Green Happiness Detox boek.

Wil je detoxen met sappen (en zelf niet de hele dag in de keuken staan) dan zijn de diepgevroren sappen van SAPJE een aanrader! Je kunt losse sappen bestellen, maar ook een volledige sapkuur van 3, 5 of 7 dagen. Inclusief een soepje voor in de avond én een vegan detoxmenu om je sapkuur rustig op- en af te bouwen. Wij hebben geholpen bij het samenstellen van de recepten voor het vegan detox menu en dit recept is daar onderdeel van.

Detox Smoothie

Helpt zware metalen opruimen Koriander is rijk aan vitamine A, K en C, en aan mineralen als ijzer, calcium en magnesium. Het kruid bevat meer… Recepten detox smoothie European Print
Porties: 1 Wachttijd:
Voedingswaarden: 230 calorieën 0.7 vet
Waardering: 3.3/5
( 10 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 1 banaan
  • 10 g verse koriander
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 g bevroren (wilde) blauwe bessen
  • 1 cm verse gember
  • optioneel: 1 theelepel spirulina
  • 150 ml water

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe alle ingrediënten in de blender. 2. Blend tot een gladde smoothie en serveer.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!