Detox Shot

Een geweldig immuun shotje

Dit shotje geeft meerdere gezondheidsvoordelen en is een geweldige start van je dag. Met ingrediënten die het immuunsysteem en je detoxorganen (o.a. lever en nieren) ondersteunen. Het zit ‘m allemaal in de ingrediënten, namelijk gember, kurkuma, citroen, zwarte peper en een druppeltje Zendocrine essentiële olie blend.

Oké heel eerlijk, dit shotje is niet het lekkerste sapje dat je kunt bedenken. De smaak van gember en kurkuma is behoorlijk sterk. Gelukkig is dit sapje bedoelt om als shotje te drinken! En… sommige mensen houden wel van de smaak. Of van het warme gevoel dat het shotje achterlaat in je lichaam.

Voordelen van kurkuma

Kurkuma is het goudgele specerij wat je veel ziet in poedervorm. Het wordt in de Indiase keuken veel gebruikt in curries en wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege de medicinale gezondheidsvoordelen. Wanneer je verse kurkuma zoekt kun je deze vaak vinden in de biosupermarkten. De wortels lijken een beetje op gember, maar zijn dan kleiner. Wanneer je de kurkuma opensnijdt komt er een helder oranje-gele kleur tevoorschijn.

Kurkuma staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen en veel onderzoek is vooral gedaan naar het actieve ingrediënt curcumine. Zo verhoogt curcumine de antioxidant capaciteit in ons lichaam, wat ons weer beschermt van vrije radical en daardoor het verouderingsproces kan vertragen. Kurkuma werkt ook ontstekingsremmend en lijkt een positief effect te hebben op verschillende ziektebeelden, waaronder hart-en-vaatziekten, maar ook op de gezondheids van ons brein.

Zwarte peper voegen we toe om de werking van curcumine (de werkzame stof in kurkuma) te activeren. Daarnaast heeft zwarte peper op zichzelf ook nog een positieve invloed op de vertering én levert waardevolle antioxidanten.

Meer recepten met kurkuma? Probeer eens deze Yellow Mellow Turmeric Muffins, het Ayurvedische drankje Golden Milk, deze Indian Cashew Butterness of Goudgele Chocolade Paasei.

Voordelen van gember

Gember heeft dezelfde antioxidant en ontstekingsremmende voordelen als kurkuma. Maar daarnaast wordt gember ook al eeuwen gebruikt ter ondersteuning van de spijsvertering. Gember versnelt de maaglediging en lijkt effectief te werken voor zowel misselijkheid, een opgeblazen gevoel als maagpijn. Ook helpt het met vechten tegen infecties in ons lichaam.

Extra detox support

Om dit shotje een extra boost te geven voegen we een druppel Zendocrine essentiële olie toe. Dit is optioneel, maar geeft je sapje wel extra detox support. Zendocrine is een blend van onder andere Rozemarijn, Koriander, Jeneverbes, die bekend staan om de ondersteuning van de lever en de nieren (onze voornaamste detox organen). Maar ook Mandarijn en Geranium, die helpen om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen. De blend is rijk aan antioxidanten en een enkele druppel in je shotje geeft al een prachtige ondersteuning.

Meer leren over de werking van essentiële oliën en hoe je ze kunt verwerken in gerechten? Bekijk ons boek Koken met Essentiële Oliën of kom naar een online Introductie Masterclass.

Fresh is best

Fresh = best, maar voor één shotje de hele juicer moeten schoonmaken… Je kunt prima meerdere shots tegelijk maken en deze enkele dagen bewaren in de koelkast. Met dit recept maak je binnen 10 minuten tot wel 5 shotjes voor de hele week!

Tip: giet het sap in een ijsblokjesvorm en bewaar in de vriezer. Zo kun je ze langer bewaren en ook een ijsblokje in een smoothie verwerken.

Detox Shot

Een geweldig immuun shotje Dit shotje geeft meerdere gezondheidsvoordelen en is een geweldige start van je dag. Met ingrediënten die het immuunsysteem en je detoxorganen… Recepten detox sapje European Print
Porties: 5 Wachttijd:
Voedingswaarden: 145 calorieën 4.5 vet
Waardering: 3.5/5
( 2 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 150 g verse gember
  • 150 g verse kurkuma
  • 2 citroenen
  • 2 snufjes zwarte peper
  • optioneel: 4 druppels Zendocrine essentiële olie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Was de gember en kurkuma. Snijd in stukken en haal door de juicer heen.
  2. Schil de citroen, snijd in stukken en haal door de juicer.
  3. Schenk de juice in een glas en voeg daar de zwarte peper en druppels essentiële olie aan toe. Meng en verdeel over vijf porties.
  4. Drink direct op of bewaar afgesloten in de koelkast voor enkele dagen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!