De magie van kristalbaden

Ontzuren en tegelijk mooier worden

Volgens legendes was Cleopatra uit het oude Egypte een groot fan van melkbaden met honing en kruiden. Niet omdat ze daar nu zo lekker van ging ruiken (wij gokken het tegenovergestelde), maar omdat melk basisch is. Een melkbad helpt dus bij het ontzuren van het lichaam en het zachter maken van je huid. Anno 2019 is het geen goed idee om in een melkbad(!) te gaan liggen, maar gelukkig zijn er tal van andere oplossingen om een beautifying bad zoals dat van Cleopatra te nemen.

Namelijk een kristalbad, ook wel een bad met mineraalzout. Dat zijn baden met badzout met een pH-waarde van 8,0 – 8,5. Waarom het nu ook wel een kristalbad genoemd wordt? Het zout dat hierbij gebruikt wordt is gemaakt van de gemalen edelstenen. En wel van agaat, carneool, citrien, chrysopraas, chalcedoon, saffier, bergkristal en onyx.


Voordelen van zo’n bad?

  • Je huid wordt superzacht van zo’n bad
  • Doordat het bad basich is, ontzuurt het je lichaam en is de kans groot dat je je meer ontspannen voelt
  • Het is een natuurlijke manier van reinigen
  • Het mineralenzout helpt met het afvoeren van afvalstoffen, ook na het sporten
  • Als je vaker zo’n bad neemt, is de kans groot dat je beter zult slapen


Hoe neem je nu zo’n bad?

Het is heel eenvoudig. Laat je (voeten)bad vollopen en voeg daar één tot drie eetlepels mineralenzout aan toe. Steek een kaarsje aan, zet een rustig muziekje op, neem een boek mee en je hebt gegarandeerd een ontspannen uurtje helemaal voor jezelf.

Wij gebruiken al jaren mineralenzout en omdat we er zo’n fan van zijn hebben we onze favoriet uit Duitsland voor je in de shop gezet. Dit mineralenzout bevat 8 zeer fijngemalen kristallen. Het doet wonderen voor je als je een griepje voelt opkomen, een kater hebt, spierpijn, zwanger bent of gewoon toe bent aan een extra detox of ontspanning. Wij gaan niet meer in bad zonder!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!