De gemakkelijkste en snelste manier om af te vallen en meer energie te krijgen!

En de goedkoopste manier ook nog; water!

De kilo’s vliegen er natuurlijk niet magisch af, maar water kan je wel helpen om op een gezond gewicht te komen of te blijven. Daarnaast kan het je ook nog helpen om je super energiek te voelen.

Wanneer je water hoort, denk dan niet alleen aan het flesje dat je op je bureau hebt staan of mee hebt in je tas. Denk eens aan het vocht in je eten!

Eet je water

Hoe minder vocht je voeding bevat, hoe meer je moet drinken. Waar zit dat water in? Verse, onbewerkte, rijpe, rauwe groenten en fruit!

Water helpt bij de spijsvertering en is één van de belangrijke factoren die helpen bij gewichtsverlies. Zorg er dus voor dat het grootste deel van je maaltijden (álle maaltijden) uit verse groenten en fruit bestaan. Dat voorkomt dat je totale systeem vertraagd en afvalstoffen zich ophopen waardoor jij buikpijn krijgt, een opgeblazen gevoel en het maar niet lukt om af te vallen.

Ken jij deze 10 feiten over water al?

1. Je hersenen bestaan voor het grootste gedeelte uit water, wel meer dan 85%! Geen wonder dus dat als je uitgedroogd bent, je denkvermogen drastisch naar beneden gaat, net als eigenlijk alle lichamelijke prestaties.

2. Water is na zuurstof het tweede dat voor je lichaam essentieel is om te overleven. Een lichaam kan minuten zonder zuurstof, een paar dagen zonder water en enkele weken zonder voedsel.

3. Het is een van de voornaamste structuren van het menselijk lichaam. Op het moment dat je al het vocht uit je lichaam afvoert blijft er alleen nog een paar kilo chemische stoffen over!

4. Je hersenen zijn 1/50 van het totale lichaamsgewicht, maar krijgen 20% van de bloedsomloop. Dus 1/5 van de water behoefte van je lichaam komt van de hersenen.

5. Het reguleert vrijwel elk proces in het lichaam; temperatuurregeling, de spijsvertering en afvoer van afvalstoffen. Je kunt geen giftige stoffen uit je lichaam afvoeren zonder water.

6. De meeste hoofdpijn en vermoeidheidsklachten worden veroorzaakt door uitdroging.

7. Je verliest ongeveer 1 liter vocht per dag in zweet, urine en ontlasting. Zelfs de lucht die je uitademt bevat waterdamp.

8. Als je wacht met drinken totdat je dorst hebt, dan ben je eigenlijk al te laat. In tegenstelling tot honger, is dorst geen signaal waarop je wilt wachten.

9. Cafeïne houdende dranken (zoals frisdranken en koffie) zijn diuretica, wat betekent dat ze het vermogen van het lichaam om vocht te absorberen en te behouden verminderen. Ze beroven letterlijk het lichaam van water.

10. Water is de meest efficiënte manier van het verbeteren van je stemming én al prestaties. Het duurt slechts enkele seconden om een glas water te drinken, maar je hebt er uren voordelen van.

Ondertussen al gegrepen naar je flesje water en een appel gepakt als snack?

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!