Daily Detox Tips: Vet Verhaal

The Green Happiness Daily Detox

Wat is nou de voeding die ervoor zorgt dat je je zo stralend en energiek voelt? Het lijkt soms alsof iedereen daar een andere mening over heeft. Niet zo gek want iedereen is anders, iedereen is uniek en bij iedereen past dan ook nét weer wat anders. Maar als we goed kijken zien we dat de basis niet zoveel verschilt van elkaar. En wat we in eigenlijk alle natuurvoeding stromingen en traditionele eetgewoontes terugzien is een vorm van detox. Simpelweg het lichaam ondersteunen in het afvoeren van afvalstoffen en zorgen dat er zoveel mogelijk voedingsstoffen binnenkomen en kunnen worden opgenomen. Hoe? Wij hebben vijf praktische tools voor jou geformuleerd die we je hier presenteren. De eerste drie Daily Detox tips heb je hier en hier  al kunnen lezen. Tip nummer vier gaat over een welbesproken topic…

Daily Detox Tip #4: Balance your healthy fats

Maar eigenlijk gaat het hier niet alleen over vetten. Je wilt ál je voedingsstoffen (en macronutriënten) balanceren. Een teveel aan het één of ander kan uiteindelijk voor een disbalans in het lichaam zorgen. Maar wat die balans nou precies is voor jou, dat is uniek! Dat kan per persoon verschillend zijn en zelfs per fase in je leven, tijd in je cyclus (voor de vrouwen) en de tijd van het jaar. 

Hoe meer je in tune komt met je eigen lichaam, hoe puurder en meer natuurlijke voedingsmiddelen je gaat eten, hoe beter je ook kunt aanvoelen waar je lichaam behoefte aan heeft. Misschien merk je al wel dat wanneer het buiten kouder wordt dat je meer behoefte hebt aan warme gerechten. Aan soepen ipv salades. Rond je menstruatie heb je misschien meer zin in avocado en na intensieve inspanning eet je automatisch een grotere maaltijd. Wat bij jou past weet uiteindelijk jij zelf het beste. Mother nature knows best, jouw lichaam geeft het aan. Het is alleen aan ons om te leren luisteren naar de signalen die het ons geeft.

Vetten zijn een belangrijke bouwstof voor o.a. je hersenen en hormonen. Kies wederom voor de gezonde (whole food) varianten. Dus bijvoorbeeld chia- & hennepzaad, avocado, kokos, noten. Maar: don’t overload! We hebben er in verhouding maar een klein beetje van nodig. Doe ook rustig aan met het toevoegen van dierlijke producten. Dierlijke producten bevatten geen vezels en geen water, de verteringstijd is langer en het lichaam moet meer toxische stoffen verwerken. Gebruik dit dus als smaakmaker, topping of aanvulling in plaats van de hoofdmoot van je maaltijd. Inspiratie nodig? Check de recepten hier.

Volg ons 7 day detox programma met lichte maaltijden, vullende smoothies, warme soepen en gezonde snacks. De perfecte kickstart naar een gezonder eetpatroon en dé manier om veilig afvalstoffen af te voeren terwijl je een maximale hoeveelheid nieuwe vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!