Cherry Oats

Met maca & kokos

Dit ontbijt is rijk aan antioxidanten en geeft je langdurige energie. Precies wat je wilt voor een goed ontbijt! Perfect ook voor na een workout of als je nog lange dag voor de boeg hebt. Lees nog even verder als je benieuwd bent wat voor powerhouse breakfast dit is.

Het eten van kersen leidt tot een boost in antioxidant activeit in het lichaam. Kersen, zeker zure kersen, zijn een powerhouse aan antioxidanten, maar ze bevatten nog meer stoffen die goed voor ons zijn. Ze zijn bijvoorbeeld een natuurlijke bron van melatonine, het hormoon dat onze slaapcyclus regelt. Ook bevatten kersen flavonoïden die helpen om spierscheurtjes die ontstaan tijdens het sporten te herstellen.

Van havermout weet je waarschijnlijk al dat het langdurige energie geeft door de vezels. De beta-glucanen zijn oplosbare vezels die in de darmen veel water kunnen opnemen. Terwijl ze dit doen kunnen ze zich ook binden aan cholesterol, galzouten en vetzuren. Die worden dus en passent ook veilig mee afgevoerd.

Hoger libido en groter uithoudingsvermogen

Macapoeder is optioneel, maar als je weet wat voor superfood dit is dan haal je het waarschijnlijk in huis. Maca is een wortel uit Peru die enorm rijk is aan voedingsstoffen, zoals vitamine C, koper, ijzer, kalium en vitamine B6. Laag in vet en rijk aan vezels. Maca wordt traditioneel gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen, het libido te verhogen en het uithoudingsvermogen te vergroten.

Je kunt maca in poedervorm krijgen bij de meeste natuurwinkels of online. Je gebruikt meestal maar 1 theelepel per keer (ook om de smaak niet te overheersend te maken), dus met een potje/zakje kun je behoorlijk lang doen.

Cherry oats

Met maca & kokos Dit ontbijt is rijk aan antioxidanten en geeft je langdurige energie. Precies wat je wilt voor een goed ontbijt! Perfect ook… Ontbijt ontbijt European Print
Porties: 2 Wachttijd:
Voedingswaarden: 380 calorieën 14 vet
Waardering: 5.0/5
( 1 stemmen )

INGREDIËNTEN

  • 60 g havermout
  • 300 ml amandelmelk
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 druppels stevia
  • 2 tl macapoeder
  • 250 g diepvries kersen
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 2 el kokosvlokken

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe de havermout in een pannetje samen met de melk, koekkruiden en steviadruppels.

2. Breng aan de kook en blijf roeren totdat je een dikke pap krijgt.

3. Voeg de helft van de kersen toe en het macapoeder. Voeg evt wat extra vocht toe, blijf roeren terwijl het zachtjes pruttelt. Totdat de pap helemaal warm is.

4. Verdeel de havermout over twee kommetjes, roer de rest van de kersen er doorheen, bestrooi met de granaatappelpitjes en kokosvlokken.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!