Boodschappen doen, waar vind je alles?

Vind je het ook zo handig dat de boodschappenlijsten in het Your 50 Days programma al voor je gemaakt zijn? Zo kun je meteen de wekelijkse boodschappen halen maar het kan soms even een klusje zijn als je niet zo goed weet waar je wat moet kopen. The Green Happiness-fan Astrid vertelt in haar tweede blog hoe zij het liefst boodschappen doet.

Misschien kun je met mijn tips wat relaxter boodschappen doen.

Tip 1

Stel: op het boodschappenlijstje staat dat je amandelmelk moet kopen omdat je dat in één van de recepten voor komende week gaat gebruiken. Er zijn zoveel verschillende soorten amandelmelk, waar kies je nu voor? Je hebt een gezoete variant, dan weer een ongezoete, het ene pak bevat maar 2% amandel, waar een ander merk dat 6,5% amandel bevat.

Voor mezelf heb ik besloten dat ik enkele kwaliteitsproducten wil hebben. Naast dat je amandelmelk ook zelf kunt maken, koop ik het liefst ongezoete amandelmelk met 6,5% amandel. De ingrediënten zijn dan zo puur mogelijk, met water, amandelen en zeezout.

Tip 2

Voordat ik boodschappen doe, kijk ik begin van de week eerst de supermarktfolders na om te kijken waar het één en ander in de aanbieding is. Zelf haal ik mijn boodschappen bij de goedkopere supermarkten als de Lidl, Jumbo en Aldi. Als ik de optie heb om biologisch te kopen, kies ik daar voor, maar met mijn ‘studentenbudget’ is dat niet altijd haalbaar.

Maar! Mocht je in een grotere stad wonen, kan ik je zeker aanraden om naar de markt te gaan, op die manier bespaar je ook nog weer geld en kun je veel groente en fruit in één keer inslaan. Misschien als je de groenteboer nog lief aan kijkt, kun je nog goed over de prijs onderhandelen.

Tip 3

De bijzondere ingrediënten haal ik bij de gezondheidswinkel. Als je niet een Gezondheidswinkel/Ekoplaza/Holland and Barrett (De Tuinen) etc. in je buurt hebt, zijn de producten ook online goed te verkrijgen. Zeker de moeite om even te zoeken naar een webshop die bij jou past. Sommige webshops bieden meerdere artikelen van je boodschappenlijstje aan dus kun je zo een grotere bestelling plaatsen.

Woon je misschien dicht bij de Duitse grens? Dan is een tripje naar Duitsland zeker aan te bevelen. Onder andere de DM-markt heeft veel (vegan) producten, die zelfs ook de biologische titel dragen.

Tip 4

Ook als kruiden niet te vinden zijn bij de supermarkt waar ik ben, koop ik een andere variant waarvan ikzelf denk dat het misschien wel goed zal smaken. Als ik dan bij een Toko ben, waar goedkoop en veel kruiden te koop zijn, koop ik in één keer meerdere kruiden. Zo heb ik ook altijd knoflook- en ui poeder op voorraad, lekker makkelijk als ik even geen knoflook of ui in huis heb of tijd te kort heb.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!